Redactia.ro
Home » Știri » Tăriceanu a ieșit de la guvernare: renunță la candidatura la prezidențiale și la șefia Senatului

Tăriceanu a ieșit de la guvernare: renunță la candidatura la prezidențiale și la șefia Senatului

Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu va demisiona din funcţia de preşedinte al Senatului la începutul sesiunii parlamentare din septembrie. Șeful ALDE a mai decis ca formațiunea pe care o conduce să iasă de la guvernare.

În cadrul discuțiilor de la Palatul Victoria, Tăriceanu împreună cu ceilalți lideri ALDE și-au exprimat în fața Vioricăi Dăncilă nemulțumirea legată de faptul că aceasta nu a venit cu niciun proiect de îmbunătățire a progarmului de guvernare și de restructurare a ministerelor.

Odată cu decizia de a rupe coaliția și de a renunța la șefia Senatului, Călin Popescu Tăriceanu renunță și la candidatura proprie pentru alegerile prezidențiale din toamnă, potrivit Digi24.

Urmează ca demisia din funcția de președinte al Senatului să fie depusă la începutul sesiunii parlamentare din septembrie. ALDE îl va susține la prezidențiale pe Mircea Diaconu, alături de cei din Pro România cu care vor semna o alianță electorală.

De asemenea, miniștrii partidului trebuie să își depună demisiile, urmând ca premierul Viorica Dăncilă să numească în locul celor 4 miniștri ALDE, interimari. Decizia vine după ce liderii ALDE și Viorica Dăncilă nu s-au înțeles în privința restructurării guvernului și a unui nou program de guvernare.

Conform Constituției și a deciziilor CCR, Viorica Dăncilă este obligată să vină în Parlament în termen de 45 de zile pentru a cere un nou vot de reconfirmare, odată cu schimbarea culorii politice a guvernului. În cazul în care nu adună numărul suficient de voturi, adică 233, guvernul rămâne interimar.

În acest moment, PSD are 204 parlamentari, însă nu sunt excluse și alte plecări spre partidului lui Victor Ponta odată cu ieșirea ALDE de la guvernare și înființarea unei alianțe cu Pro România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: