Redactia.ro
Home » Stil de viață » Tatiana, o fetiță de 11 ani, a fost operată greșit de șase ori la același picior. Părinții sunt devastați de durere și au nevoie de 30.000 de euro pentru intervenție

Tatiana, o fetiță de 11 ani, a fost operată greșit de șase ori la același picior. Părinții sunt devastați de durere și au nevoie de 30.000 de euro pentru intervenție

GALERIE FOTO (2)

Povestea Tatianei, o fetiță de 11 ani, a emoționat o țară întreagă. A fost operată greșit de șase ori la același picior, iar acum are nevoie de o nouă intervenție chirurgicală în Viena. Părinții copilei sunt devastați de durere și cer ajutorul oamenilor cu suflet bun.

Tatiana, victima unor erori medicale

Tatiana avea doar doi ani când a căzut din pat. Copila a suferit o fractură la piciorul drept, care o chinuie și-n momentul de față. Fetița a suferit 6 operații greșit la același picior. Chirurgii români au găsit o soluție pentru fetiță, și anume amputarea sub genunchiul drept. După două operații la Viena, Tatiana are piciorul drept, doar că este încă scurt. Pentru a recupera lungimea, copila mai are nevoie de două operații în Austria.

Părinții copilei sunt disperați și cer ajutorul oamenilor generoși. Pentru o operație, Tatiana are nevoie de nu mai puțin de 30.000 de euro. „Prima dată am umblat cu ea la Oradea, Cluj, Timișoara, București și acolo ne-o spus că nu se mai poate face nimic. Numai dacă îi taie piciorul. De unde trebuia amputat? De la gleznă.”, a spus tatăl copilei, conform Observator.

Tatiana mai are de făcut o operație

Tatiana a fost ajutată de oamenii cu suflet bun din Campania „Vreau să ajut” și cu împrumuturi la bănci. Așa au dus-o părinții pe Tatiana la Viena, pentru a-i salva piciorul și pentru a se recupera cei nouă centimetri pierduți din lungimea membrului, din cauza erorilor medicale.

„Din prima ne-o promis cinci centimetri, ne-o făcut. Și acum sperăm că și diferența ne-o rezolvă.”, a mai spus Remus Sere, tatăl Tatianei.

Tatiana a fost nevoită să poarte un dispozitiv implantat care avea o cheiță. De trei ori pe zi, mama Tatianei învârtea acea cheiță. Așa i-au spus medicii din Viena să facă, pentru a lungi piciorul copilei. Așa a reușit Tatiana să recupereze mai bine de cinci centimetri din cei nouă. Remus si Maria Sere sunt disperați și își doresc să-și vadă fiica sănătoasă. Luptă de ani buni pentru bunăstarea copiilor lor. Au doi copii si un venit net lunar de nici trei mii de lei. Ca să facă bani, aceștia mai vând lapte și caș de la văcuțele lor ca să supraviețuiască. Nici de și-ar fi vândut casa, banii nu ar fi fost suficienți să o salveze pe Tatiana.

Tatiana are nevoie de 30.000 de euro

Mama copilei a mărturisit, pentru sursa citată mai sus, că Tatiana trebuie dusă în Viena, unde eva fi internată trei luni. Costurile au fost uriașe până acum:  “Cred că cu toate drumurile, după cum am făcut un mic calcul,  la 47 de mii de euro până acum”. Pentru ca Tatiana să recupereze ultimii trei centimetri și jumătate la piciorul drept, medicii straini au hotărât alte două operații, cu implantarea, din nou, a dispozitivului de alungire. Copila are nevoie de 30 de mii de euro, pentru a sta trei luni în spital, cât este nevoie. Pentru a o ajuta pe Tatiana, puteți dona prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut destinat copiilor bolnavi aflați în grija Fundației „Mereu Aproape”.

Sursă – Observator News

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini