Redactia.ro

Tavanul unei școli din Gorj s-a prăbușit

GALERIE FOTO (2) tavanul

Tavanul Şcolii Gimnaziale Câlnic, din judeţul Gorj, s-a prăbuşit, luni, în timpul unor lucrări de reparaţii la acoperişul clădirii.

Din fericire, elevii se aflau în pauză.

Tavanul s-a prăbușit din cauza lucrărilor care au loc în continuare la acoperișul clădirii, chiar dacă anul școlar a început de o săptămână, transmite Gorjeanul.

Edilul localității spune că lucrările erau necesare. El a informat că în școala se țin cursuri, dar că în momentul incidentului copiii erau în pauză și nu era nimeni în clasă.

„Avem un proiect de reabilitare a școlii, tavanele fiind foarte vechi, din papură cu mortar. S-a desprins o bucată, în timp ce lucrau. S-a luat măsura ca, pe viitor, lucrările să se desfășoare numai în afara cursurilor de la școală. Nu era nimeni în încăpere. Erau cursuri, dar nu era nimeni în clasă.

Valoarea proiectului este undeva la 5 miliarde de lei vechi, fonduri pe Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL, reabilitarea însemnând numai acoperișul, învelitoarea și cu dotări”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Directorul școlii e relaxat

Directorul scolii spune că a picat puțin din tavanul clasei și că nu a fost nicio problemă pentru că elevii erau în pauză.

„A picat puțin din mortar, dar erau copiii în pauză, nu a fost nicio problemă. La acoperiș se lucrează, nu l-au terminat astă-vară. Erau oamenii deasupra în pod și probabil, sub greutatea lor, tavanul e mai vechi, a picat un pic de mortar. Înlocuiesc tabla.

Nu a fost nicio problemă, copiii erau în pauză. Putea să fie și altceva, dar Doamne-ajută că nu a fost. S-au făcut procese verbale să lucreze după ora 14:00, când plecăm noi”, a spus Mariana Popescu, directorul Școlii Gimnaziale Câlnic.

În școala respectivă învață aproximativ 100 de copii.

 

 

 

 

 

 

Loading...