Redactia.ro
Home » Homepage » Taxa oxigen plătită în avans de bucureșteni se poate recupera. Procedura completă

Taxa oxigen plătită în avans de bucureșteni se poate recupera. Procedura completă

Taxa oxigen

Șoferii bucureșteni care au plătit în avans taxa pentru vinieta oxigen pot depune cereri pentru restituirea acesteia, din 14 septembrie.

Cum se procedează cu recuperarea taxei oxigen

Cererile pot fi depuse online, prin poștă, cu scrisoare recomandată, ori la sediul Administrației Străzilor din București, iar termenul de restituire este de 30 de zile lucrătoare.

Solicitările de rambursare trebuie să fie însoțite de o copie a documentului de plată, precum și copii ale cărții de identitate și certificatului de înmatriculare, care vor purta înscrisul conform cu originalul, și semnătura solicitantului.

Sumele aferente Vignietei Oxigen vor fi rambursate în baza unei cereri de restituire, care va putea fi depusă astfel:

  •  electronic la adresa de e-mail: office@aspmb.ro, cu precizare în subiectul mesajului: „Cerere de restituire vignieta Oxigen”,
  •  fizic, la sediul Administrației Străzilor București din strada Domnița Ancuţa, nr. 1,
  •  prin poştă, cu scrisoare recomandată de primire.

Cerererile de restituire pot fi descărcate de pe site-ul Administrației Străzilor București și vor fi însoțite de copie a cărții de identitate, copie a certificatului de înmatriculare a vehiculului, care va purta înscrisul „conform cu originalul” și semnătura, copie a documentului de plată.

Data limită de recuperare a taxei oxigen

Cetățenii vor putea solicita restituirea taxei pana la data de 13 septembrie 2023, iar banii vor fi rambursați prin acceași modalitate prin care s-a efectuat plata: fie transfer bancar, fie vor fi ridicați de la casieria ASB din strada Domniţa Ancuţa, nr. 1.

La sfârșitul lunii februarie 2020, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că renunță la taxa Oxigen, după un sondaj pe Facebook, la care 90% dintre cei participanți au spus că nu doresc această taxă.

În 2019, în București, parcul auto a crescut cu șapte la sută, conform Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor și au fost înregistrate aproape un milion jumate de mașini, cu 32 la sută mai mult față de anul precedent.

Pe străzile capitalei circulau peste 350 de mii de autoturisme mai vechi de 16 ani, în timp ce mașini noi erau mai puțin de jumătate. Asociația Producătorilor și Importatorilor de Autovehicule comenta în 2018, la prima formă a taxei Oxigen, că avem „aproape 450 de mii de autovehicule în gama Euro1 – Euro3 care nu vor mai avea voie să circule prin centrul Bucureștiului, dintre care 282 de mii vor avea acces pe baza unei taxe”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: