Redactia.ro
Home » Știri » Taxa pe boală rămâne în vigoare! Ce presupune această decizie pentru români

Taxa pe boală rămâne în vigoare! Ce presupune această decizie pentru români

În contextul discuțiilor și dezbaterilor din mediul politic, taxa pe boală, în vigoare în anul 2024, rămâne un subiect de interes major. Recent, Senatul a votat pentru eliminarea impozitului de 10% aplicat concediilor medicale, însă decizia finală rămâne în responsabilitatea Camerei Deputaților, care este forul decizional în această privință.

Taxa pe boală rămâne în vigoare

Coaliția PSD-PNL a decis să amâne votul în Camera Deputaților pentru eliminarea taxei pe boală până pe 12 martie 2024. Această decizie a fost luată cu scopul de a permite o mai amplă discuție și dezbateri privind impactul eliminării acestui impozit asupra bugetului și asupra sistemului medical din România.

Reprezentanții diferitelor partide politice au exprimat opțiuni variate în legătură cu taxa pe boală. De exemplu, deputata USR Oana Țoiu a criticat decizia de amânare a dezbaterilor, acuzând coaliția PSD-PNL că încearcă să compenseze deficitul bugetar prin impozitarea concediilor medicale.

„Coaliţia PSD-PNL a găsit soluţia la deficitul lor record, cea mai proastă dintre toate: vor să încaseze în continuare 500.000 de euro pe zi din taxa pe boală de la angajaţii bolnavi şi mamele care au născut. PNL, creatorul taxei, şi PSD au refuzat acum în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor cererea noastră de dezbatere urgentă pentru eliminare. Au blocat până pe 12 martie dezbaterea. Nu vom lăsa lucrurile aşa”, a declarat deputata USR Oana Ţoiu.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat importanța verificărilor pentru a preveni abuzurile în acordarea concediilor medicale. El a menționat că există cazuri în care persoanele beneficiază repetat de concedii medicale pentru aceeași afecțiune sau în care medicii eliberează un număr mare de astfel de concedii.

Ce presupune această decizie pentru români

Decizia finală privind taxa pe boală va avea consecințe directe asupra angajaților, mamelor care au născut și a celor care beneficiază de concedii medicale în diverse situații de sănătate. Eliminarea acestei taxe ar putea reprezenta o ușurare financiară pentru aceștia, însă este necesară o evaluare atentă a impactului economic și social al acestei măsuri.

Astfel, taxa pe boală rămâne un subiect controversat și discutat intens în mediul politic și social din România. Decizia finală privind eliminarea sau menținerea acestei taxe va avea repercusiuni asupra bugetului de stat și asupra românilor care se confruntă cu diverse probleme de sănătate.

 

Sursa foto: monden.ro

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: