Redactia.ro
Home » Știri » Temperatura ideală la care se coace pâinea în cuptorul electric. Care e cel mai important aspect

Temperatura ideală la care se coace pâinea în cuptorul electric. Care e cel mai important aspect

Temperatura ideală la care se coace pâinea în cuptorul electric. Care e cel mai important aspect

Iată temperatura ideală la care se coace pâinea în cuptorul electric și care e cel mai important aspect de care trebuie să țină cont orice bun bucătar.

Temperatura ideală la care se coace pâinea în cuptorul electric. Care e cel mai important aspect

Trebuie să ții cont atunci când faci pâine acasă, în cuptorul electric, de temperatura de coacere a acesteia. Mai întâi, preîncălziți cuptorul la temperatura maximă de 240-260 de grade, pentru că la temperatura aceasta,  pâinea va fi gata în aproximativ 10-15 minute. Dar asta nu e totul.

Trebuie ca în cuptor să existe abur, atuni când puneți pâinea la făcut. Astfel, trebuie să turnați un pahar de apă caldă pe o tavă preîncălzită. Acest abur este important pentru a preveni deshidratarea suprafeței aluatului. Acest lucru va face o crustă deasupra pâinii, a relatat Spynews. După cele 10-15 minute, unde aburul va fi complet eliminat, temperatura cuptorului va trebui coborâtă la 180-200 grade.

Ce să faci cu pâinea uscată, ca să n-o arunci

Ideal ar fi să consumăm pâinea cât mai proaspătă și pe toată, fără să ne mai rămână, dacă tot dăm banii pe ea sau pe ingredientele cu care o face (asta dacă o preparăm în casă). Totuși, în situația în care mai rămâne și s-a întărit, nu este recomandat să o aruncăm deoarece o putem „recicla” și folosi în alte moduri. Ce poți face cu pâinea uscată?

Pesmet de casă

Nimic nu se aruncă, totul se transformă. Pesmetul de casă se poate face cu coajă cu tot (așa este recomandat), dar dacă doriți un pesmet foarte fin, atunci se poate da la o parte coaja pâinii și se lasă doar miezul. După ce le-ați scos din cuptor și s-au răcit, bucățile de pâine sunt date apoi printr-un blender sau robot de bucătărie.

Crutoane de casă, cu diverse arome

Evident, tăiați pâinea în bucățele. Apoi, într-o tigaie se pune puțin unt la topit, se adaugă usturoi curățat și zdrobit și se lasă să se rumenească, după care se scoate. Se adaugă sare. În momentul în care se adaugă crutoanele, se amestecă repede bine de tot, astfel încât untul să se absoarbă pe toate părțile și apoi se scot, rumenite, într-un vas rezistent la căldură. Crutoanele sunt delicioase în supele cremă și nu numai.

Mai poți pregăti, totodată, și chiftele de casă cu pâine uscată.

Ingrediente

  • 400 g paine
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g cascaval
  • 5 bucati usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • ulei pentru prajit
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: