Redactia.ro
Home » Homepage » Temperaturi scăzute și ninsori pe 25 martie 2024, de Buna Vestire. În Brașov stratul de zăpadă măsoară 35 de centimetri

Temperaturi scăzute și ninsori pe 25 martie 2024, de Buna Vestire. În Brașov stratul de zăpadă măsoară 35 de centimetri

GALERIE FOTO (5) Ninsori pe 25 martie 2024 la Brașov.

Pe 25 martie 2024, sărbătoarea Bunei Vestiri aduce condiții meteorologice variate în întreaga țară, marcate de precipitații sub formă de ploi și ninsori în diverse regiuni, conform prognozei meteo.

Vreme rea în toată țara la final de martie

În sudul, centrul și estul țării, cerul va fi predominant înnorat, cu ploi în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, sudul și sud-estul Transilvaniei, iar spre noapte și în Dobrogea. Aversele vor fi, pe alocuri, însoțite de descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor ajunge la 15-25 l/mp. În Carpații Meridionali și de Curbură se așteaptă ninsori, cu posibile precipitații mixte și în Transilvania.

În vest și nord-vest, cerul va fi variabil, cu tendințe de brumă spre dimineață. Vântul va sufla cu intensificări în sud și sud-est, ajungând la viteze de 45-55 km/h, iar în zonele montane înalte, rafalele vor depăși 70-80 km/h, viscolind zăpada și reducând vizibilitatea. Temperaturile minime se vor încadra între -2 și 8 grade Celsius.

În Capitală, se preconizează înnorări, precipitații sub formă de ploaie, posibile descărcări electrice și acumulări de apă de aproximativ 20 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu o temperatură minimă estimată la 5-6 grade Celsius.

Ninsori accentuate în zonele montane

Pe 26 martie, vremea se va răci accentuat în sudul și sud-estul țării, în timp ce în restul regiunilor, temperaturile vor rămâne comparabile cu cele din ziua precedentă. Înnorările vor persista pe parcursul zilei, cu ploi în sud-est și precipitații mixte izolate în Transilvania și nordul Dobrogei. Ninsorile vor domina la munte, iar vântul va prezenta intensificări pe creste și în zonele joase de relief.

Zonele montane au fost acoperite de zăpadă.
Sursa foto – Facebook | Zonele montane au fost acoperite de zăpadă.

Pe 27 martie, se anunță o încălzire semnificativă a vremii, cu maxime între 12 și 17 grade Celsius și minime între -6 și 11 grade, în funcție de regiune. Cerul va fi variabil, cu posibile ploi slabe în Oltenia și Banat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe creste și în sudul Banatului.

Aceste variații meteorologice aduc un amestec de ploi, ninsori și intensificări ale vântului în diverse părți ale țării, marcând o tranziție spre condiții mai reci, dar și spre încălziri locale semnificative, oferind un peisaj variat și provocări specifice pentru activitățile exterioare de Buna Vestire.

Zonele de munte au fost acoperite de zăpadă la finalul lunii martie

În centrul României, iarna și-a făcut simțită prezența în mod neașteptat, acoperind drumurile din județele Brașov și Covasna cu un strat consistent de zăpadă, în ciuda faptului că suntem aproape de sfârșitul lunii martie. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a mobilizat un impresionant arsenal de utilaje pentru a face față acestui eveniment meteorologic surprinzător.

Ninsori abundente în Brașov și Covasna.
Sursa foto – Facebook | Ninsori abundente în Brașov și Covasna.

Într-o operațiune de deszăpezire desfășurată pe parcursul nopții, 50 de utilaje au fost angajate în curățarea arterelor principale, împrăștiind aproximativ 300 de tone de material antiderapant pentru a asigura condiții de circulație sigure pentru vehicule. Județele Brașov, Sibiu, Mureș, Harghita și Covasna au fost cele mai afectate de această incursiune neobișnuită a iernii.

Condiții dificile pe drumuri

DRDP Brașov a raportat că, în special în județele Brașov și Covasna, carosabilul este acoperit cu zăpadă, condițiile de trafic fiind dificile. În zone precum Cartisoara și Zagon, stratul de zăpadă framântată atinge 1-2 cm, complicând semnificativ deplasarea.

Drumuri închise din cauza zăpezii la munte.
Sursa foto – Facebook | Drumuri închise din cauza zăpezii la munte.

Eforturile echipelor de deszăpezire s-au concentrat pe o gamă largă de drumuri naționale, inclusiv pe autostrada A3 și pe mai multe segmente ale rețelei DN, unde s-au împrăștiat cantități semnificative de sare pentru a preveni formarea gheții.

Avertismentele autorităților

Ninsorile au continuat în zonele montane ale județelor Brașov și Covasna, determinând autoritățile să emită avertismente pentru șoferi. Acestea recomandă ca deplasările să fie efectuate doar dacă sunt absolut necesare și să se asigure că vehiculele sunt echipate corespunzător pentru condiții de iarnă. De asemenea, este vital să se adapteze stilul de condus la condițiile de drum și vizibilitate.

Vremea rea la munte.
Sursa foto – Facebook | Vremea rea la munte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: