Redactia.ro
Home » Homepage » Temperaturi și de -20 de grade Celsius în România! Cât timp mai îndurăm vremea extremă

Temperaturi și de -20 de grade Celsius în România! Cât timp mai îndurăm vremea extremă

Temperaturi și de -20 de grade Celsius în România! Cât timp mai îndurăm vremea extremă

Vor fi temperaturi și de -20 de grade Celsius în România! Iată zonele din țară care sunt vizate de valul de ger și pentru cât timp o să mai îndurăm vremea extremă, potrivit datelor meteo.

Temperaturi și de -20 de grade Celsius în România! Cât timp mai îndurăm vremea extremă

Pe scurt, este iarnă în calendar, așa că este iarnă și afară. Și simțim pe pielea noastră. Și în zilele următoare, vremea continuă să se răcească, iar temperaturile vor scădea sub -20 grade Celsius în unele nopți, mai ales în nordul și centrul țării, dar local și în celelalte părți ale României, potrivit datelor meteo. Zilele acestea, un anticiclon se va extinde dinspre vest și va cuprinde cea mai mare parte a Europei, a relatat Antena 3 CNN, așa că și țara noastră va fi influențată și vom resimți o scădere accentuată a temperaturilor.

În prima parte a acestei săptămâni, vremea va fi rece în special în nordul și centrul României. O să ningă mai mult acolo, temperaturile vor scădea rapid sub pragul de ger în nopțile cu cer mai mult senin. Local, în zonele de vale și în depresiuni, vor fi temperaturi minime cuprinse între -11 și -16 grade Celsius, iar temporar chiar mai coborâte. Ca de obicei, cel mai rece va fi în orașe precum Miercurea Ciuc, Întorsura Buzăului sau Gheorghieni, temperaturile minime vor scădea sub -15, iar în unele nopți ar putea scădea sub -20 de grade Celsius.

În Moldova vremea va fi rece și vor fi intervale cu ninsoare slabă și vânt. În a doua parte a săptămânii, în unele dimineți, se pot înregistra minime sub pragul de ger.

În sudul României, răcirea nu va fi resimțită atât de puternic, iar la prânz temperaturile vor fi în general pozitive în zonele de câmpie, inclusiv în Capitală. Nopțile vor fi destul de reci în anumite părți, dar nu se vor atinge decât izolat valorile din celelalte regiuni, scrie meteoradar.ro.

Spre sfârșitul săptămânii, vremea va intra într-un proces de încălzire, iar la începutul săptămânii viitoare temperaturile maxime ar putea depăși din nou 5 – 7 grade în regiunile sudice, potrivit sursei menționate mai sus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: