Redactia.ro
Home » Știri » Temperaturile de primăvară din această iarnă iau sfârșit. Ce anunță ANM

Temperaturile de primăvară din această iarnă iau sfârșit. Ce anunță ANM

Furtuna Pia lovește România cu temperaturi neobișnuite, viscol și ninsoare. Crăciun alb în țară. Zonele vizate

Temperaturile de primăvară din această iarnă iau sfârșit. Iată ce anunță ANM!

Temperaturile de primăvară din această iarnă iau sfârșit

Alina Şerban, meteorolog ANM, a explicat că temperaturile de primăvară din această iarnă iau sfârșit și că maximele au atins 20-21 de grade, timp de două zile:

Într-adevăr, au fost două zile cu temperaturi cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această dată, s-au înregistrat numeroase recorduri termice, atât la valorile maxime, cât și la cele minime.

Temperaturi de până la 20-21 de grade, ceea ce ni s-a înregistrat la început de vară, decât la momentul acesta”, a declarat Alina Șerban, la Antena 3 CNN

Când ajunge furtuna arctică în România

ANM anunță că în luna ianuarie, valorile din termometre vor fi din ce în ce mai mici, iar de la jumătatea lunii ne-am putea confrunta cu ninsoare și viscol din cauza furtunii arctice:

„Începând din a doua parte a iernii, cam de pe 16 ianuarie, am putea avea și intervale în care să apară fenomenele specifice iernii: strat de zăpadă și în zone mai joase de relief și viscol

Masa de aer polar în zona respectivă asociată cu gradul de umezeală au determinat geneza şi modul de manifestare a ciclonului care afectează acum această parte a globului. Europa traversează, însă, o perioadă cu o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, pentru că masa de aer de origine tropicală rămâne pe un blocaj anticiclonic de interes la latitudini mai coborâte şi cu siguranţă afectează inclusiv partea de sud-est, zona în care ne aflăm şi noi”, a precizat meteorologul Elena Mateescu la România TV.

Sunt maxime de până la 17 grade în această perioadă a anului

Luna ianuarie debutează cu vreme caldă, de primăvară. Sunt maxime de până la 17 grade, un record termic, explică directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu:

„Este un debut de lună ianuarie care, prin tradiție, este considerată cea mai rece lună a anului și a iernii în țara noastră, cu valori de temperaturi mai mari de 10-15 grade decât normalul termic al perioadei din calendar.

La această oră înregistrăm valori mai mari de 17 grade, 20 de grade la Rădăuți, în nordul Moldovei, 19 grade la Botoșani, Suceava, Târgu Neamț, Târgu Ocna, de asemenea, 18 la Mangalia, Câmpina, Curtea de Argeș, Pitești, Târgoviște, Pătrâlagele, 14 grade în Capitală, iar pe litoral, de asemenea, 16 grade la Constanța.

Iată o vreme deosebit de caldă în toată țara și vremea caldă va fi de interes pe tot parcursul săptămânii care va începe. Mâine contăm, de asemenea, pe maxime între 7 până la 18-19 grade, cu 16-17 grade în Capitală.

De miercuri, o să consemnăm temperaturi ușor în scădere, maxime de până la 13-14 grade, dar acestea vor fi considerate valori peste ceea ce ar fi normal, în condițiile în care în această perioadă ar trebui să înregistrăm maxime între -5 până la cel mult 5 grade”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Anul 2023 va fi un an al extremelor meteorologice

Directorul ANM, Elena Mateescu susține că „anul 2023 va fi un an al extremelor meteorologice” și să ne așteptăm la temperaturi neobișnuite, indiferent de anotimpul în care ne vom afla:

„Cu siguranță și anul 2023 va fi un an al extremelor meteorologice, pentru că, așa cum arată primele estimări făcute de către agenția METOFIS din Marea Britanie, în această la mijlocul lunii decembrie în fiecare an se realizează o estimare a anului următor posibil, există o estimare care ne arată că și 2023 va putea fi un an mai cald.

Este posibil chiar unul dintre cei mai călduroși ani la nivel mondial, cu o temperatură medie mai mare decât perioada preindustrială de 1.2 grade Celsius fapt care înseamnă mai multe fenomene meteorologice extreme și, practic, 2023 ar fi al 10-lea an consecutiv în care valorile temperaturilor medii anuale la nivel global ar fi mai mari cu un grad”, a precizat Elena Mateescu pentru sursa citată.

 

Sursa foto: spynews.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: