Redactia.ro
Home » Știri » Termoenergetica, anunţ de ultimă oră pentru bucureşteni: „Se opreşte căldura”

Termoenergetica, anunţ de ultimă oră pentru bucureşteni: „Se opreşte căldura”

Termoenergetica anunţă astăzi, că vor opri căldura în Capitală datorită temperaturilor ridicate din ultima perioadă. Căldura se va opri progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare și închiderea instalaţiilor termice.

Se opreşte căldura în Capitală.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţă încheierea sezonului de încălzire pentru anul 2021-2022 începând de joia aceasta, din pricina temperaturilor exterioare ridicate din ultima perioadă.

Efectele reducerii temperaturilor de livrare și închidere a instalaţiilor termice se vor resimţi pe tot parcursul următoarelor 72 de ore.

Măsura luată de către Termoenergetica este în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, modificat prin H.G. 337/2018, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20.00 –06.00“.

Miercuri, Consiliul General al Municipiului București a decis prin vot majorarea prețului la gigacalorie pentru consumatorii casnici racordați la sistemul centralizat de termoficare.

Primarul general al Capitalei: „N-am fi mărit acest preț dacă n-am fi fost obligați”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei a anunțat că noul preț care va fi plătit de către bucureșteni este 330 de lei + TVA și va intra în vigoare pe 1 aprilie.

„Consilierii generali USR, PNL și PMP și-au asumat această majorare impopulară și le mulțumesc că au făcut ce trebuie, fiindcă Primăria Generală nu mai putea susține singură creșterea puternică a costurilor cu termoficarea. PMB va continua, însă, să subvenționeze semnificativ costul gigacaloriei, tocmai pentru ca prețul plătit de bucureșteni să nu fie excesiv”, a transmis primarul general al Capitalei.

Acesta a reiterat faptul că prețul gigacaloriei nu a mai fost majorat din 2011.

„Reamintesc că prețul gigacaloriei plătit de bucureșteni n-a mai fost mărit din anul 2011 și precizez că noul preț e comparabil cu prețurile din alte mari orașe. De exemplu, la Timișoara se plătește 350 de lei pe gigacalorie, la Oradea 373 de lei pe gigacalorie, iar la Constanța 450 de lei pe gigacalorie. Aceste prețuri există din ianuarie / februarie, deci locuitorii acestor orașe au plătit sau plătesc facturi majorate și pentru lunile de iarnă. În Capitală, creșterea prețului la gigacalorie se va simți deocamdată mai puțin, pentru că am intrat în primăvară și în curând, timp de jumătate de an, nu va mai fi nevoie de furnizarea căldurii.
Rog bucureștenii să înțeleagă situația și îi asigur că n-am fi mărit acest preț dacă n-am fi fost obligați de realitățile economice”, a mai spus Nicușor Dan pe platforma de socializare personală, Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: