Redactia.ro
Home » Știri » Textele ascunse din Biblie. Ce au descoperit cercetătorii după 1.500 de ani

Textele ascunse din Biblie. Ce au descoperit cercetătorii după 1.500 de ani

Textele ascunse din Biblie. Ce au descoperit cercetătorii după 1.500 de ani

Iată ce au descoperit cercetătorii după 1.500 de ani despre unele texte din Biblie.

Textele ascunse din Biblie. Ce au descoperit cercetătorii după 1.500 de ani

Grigory Kessel, istoric la Academia Austriacă de Științe, a făcut o descoperire importantă într-un articol publicat în revista academică New Testament Studies, editată de Cambridge University Press.

Utilizând tehnica de fotografiere cu ultraviolete, Kessel a reușit să descifreze textul original dintr-un capitol specific al Noului Testament, care era acoperit de trei straturi de cuvinte scrise pe un palimpsest. Această descoperire a adus o mare revelație în domeniul studiilor biblice și a deschis noi perspective asupra înțelegerii textelor sacre.

Palimpsestul este un manuscris antic folosit pentru a scrie peste alte cuvinte, dar care adesea pastrează urme ale scrierii originale.

Istoricul spune că textul din Biblie este, de fapt, o versiune extinsă, nemaivăzută până acum, a capitolului 12 din Cartea lui Matei, care făcea parte inițial din vechile traduceri siriene ale Bibliei, a relatat Click.

Istoricul spune că a făcut descoperirea în manuscrisul păstrat în Biblioteca Vaticanului. Potrivit spuselor lui Kessel, manuscrisul oferă cercetătorilor o „poartă unică” în a înțelege primele etape ale evoluției textului din Biblie.

Astfel, versiunea originală, în limba greacă, a textului din Matei 12:1, care este cea mai des folosită în prezent, se spunea: „În acea vreme, Iisus a trecut prin lanurile de grâu în ziua de Sabat, iar ucenicilor Săi li s-a făcut foame și au început să culeagă căpățânile de grâu și să mănânce”, în timp ce în traducerea siriacă, recent descoperită, textul este ușor diferită. Aceasta spune: „au început să culeagă căpățânile de grâu, să le frece în mâini și să le mănânce”.

Se crede că textul își are originea în secolul al III-lea, înainte de a fi fost copiat în secolul al VI-lea. Cercetătorii spun că oamenii de știință cunoșteau deja manuscrisul încă din 1953, a relatat Click.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: