Redactia.ro
Home » Stil de viață » Toamna facem sport în aer liberi. 5 beneficii pentru sănătate

Toamna facem sport în aer liberi. 5 beneficii pentru sănătate

În fiecare toamnă, lucrul numărul unu pe care cei mai mulți oameni încetează să îl mai facă atunci când se apropie această perioadă a anului este să iasă în aer liber.  Deși vara ți se poate părea cel mai bun moment pentru a fi afară cât mai mult posibil, există multe beneficii pentru sănătate ale mersului pe jos și în general al mișcării, toamnă și este, de asemenea, momentul perfect pentru a obține sau a menține corpul sănătos și a te bucura de aerul proaspăt.

Iată, 5 motive pentru care ar trebui să vă mențineți activi în această toamnă și să explorați și mersul pe jos!

5 beneficii pentru sănătate ale mersului pe jos în timpul toamnei

Dispare stresul

Îți recomandăm să ieși la plimbare atunci când ai nevoie să scapi de o zi stresantă. Înconjurați-vă de pacea și liniștea naturii înconjurătoare. Poți merge pe plajă sau pe potecile de pe dealuri. Pentru alții, poate fi pădurea sau chiar parcul preferat. Cu siguranță, ieșirea la o plimbare oriunde într-un cadru natural vă va reduce nivelul de stres.

Scade riscul de a suferi de Alzheimer

Credeți sau nu, mersul pe jos poate fi, de fapt, bun pentru mintea dumneavoastră și pentru sănătatea mentală generală.

Potrivit unui studiu al fundației, persoanele care au mers mai mult de un sfert de milă pe zi au avut jumătate din incidența demenței și a bolii Alzheimer mai târziu în viață.

Tonifică mușchii

Ar putea părea destul de evident că exercițiile fizice vă pot ajuta să vă construiți, și să vă tonifiați mușchii, dar acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de mersul pe jos. Mersul pe jos vă ajută să vă tonifiați picioarele, fundul și burta.  Asigură-te doar că ești conștient de postura pe care o ai, că nu te apleci și că ții capul sus. >

4. Te menține în mișcare indiferent de vârstă!

Mersul pe jos (indiferent de vârsta pe care o ai) te poate ajuta să rămâi mobil și independent chiar și la 60, 70, 80 de ani și chiar mai mult! Îți menține articulațiile în mișcare, astfel încât să nu se blocheze, iar corpul tău să fie puternic, reducând probabilitatea de a fi afectat mai târziu în viață de ceva precum dureri de genunchi și de șold.

Arde caloriile

Și mult mai mult decât crezi! Mersul pe jos în ritm alert îți crește ritmul cardiac, te ajută să fii mai în formă și te împiedică să te simți obosit mai repede. Dacă mergi în pas vioi timp de doar 30 de minute, poți arde până la 150 de calorii.  Acest număr este egal cu cel pe care l-ai arde jucând tenis la dublu și este mai mult de jumătate din numărul de calorii dintr-un baton de ciocolată obișnuit! Deși numărul exact pe care îl ardeți depinde de greutatea corporală, de vârstă și de condiția fizică, nu se poate nega faptul că a merge mai mult pe jos este un lucru bun.

 

Sursa foto: pexels.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: