Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Toate materiale disponibile pentru recipientele din care bem cafeaua

Toate materiale disponibile pentru recipientele din care bem cafeaua

Cu totii (sau aproape toti) ne bem cafeaua dimineata. Dar care este cea mai buna optiune pentru a ne bea cafeaua – un pahar sau o ceasca, sau o ceasca cu capac sau…? Ai multe optiuni pe piata. Alegerea insa depinde de preferinte personale si exista cateva aspecte tehnice de luat in considerare. Iata cateva indicii pentru alegerea dimensiunii, formei si, mai ales a materialului potrivit.

Multi iubitori de cafea au deja ceasca lor preferata si nu ar renunta la el pentru nimic in lume. Cu toate acestea, este logic sa folosim un recipient adecvat in functie de tipul de cafea pe care dorim sa-l bem. In general, cestile sunt mai potrivite pentru cafeaua fierbinte, deoarece permit consumarea fara a ne arde, in timp ce paharele sunt ideale pentru cafeaua rece, precum frappe. Pentru a gasi cesti si pahare potrivite, puteti vizita raki.ro.

In mod traditional, cafeaua se bea din cesti. Manerul cestii faciliteaza modul in care o tinem, fara a ne arde, motiv pentru care cestile sunt recomandate in special pentru cafeaua fierbinte. De asemenea, ele sunt disponibile in o varietate mare de dimensiuni si materiale, inclusiv modele decorative, ceea ce permite alegerea celei mai potrivite pentru fiecare tip de cafea.

Avem cesii din multe materiale. Ceramica si portelanul pastreaza caldura mai mult timp decat metalul sau sticla, ajutand astfel cafeaua sa ramana fierbinte. In acelasi timp, exteriorul cestii nu atinge temperaturi foarte ridicate, ceea ce ne ajuta sa manevram cescuta fara a ne arde. De asemenea, textura lor este placuta la atingere. Cu toate acestea, cestile de portelan sunt fragile si trebuie manevrate cu grija pentru a evita loviturile in timpul spalarii sau depozitarii. Un alt dezavantaj al acestora este ca sunt opace, ceea ce nu ne permite sa vedem cafeaua, de exemplu, pentru a sti cat lapte sau zahar am adaugat.

Pentru cafeaua espresso, o ceasca mica de portelan sau ceramica este perfecta. Cafeaua espresso este concentrata si necesita o capacitate cuprinsa intre 40 si 60 ml. Daca adaugam lapte, capacitatea poate ajunge la 120 ml.

Cafeaua cu lapte sau cappuccino trebuie servite in cani cu o capacitate de aproximativ 200 ml. Pentru cappuccino, este important sa avem vizibilitate buna a partii superioare, unde deseori se fac desene cu crema. Pentru cafeaua cu lapte, putem folosi cani inalte de portelan. Acestea pot fi folosite, la fel de bine și pentru a adauga putina frisca delicioasa.

Cafeaua americana se serveste de obicei in cesti mari, de mare capacitate, deoarece este o cafea mai diluata. Canile cu pereti grosi sunt cele mai potrivite, deoarece mentin temperatura mai mult timp. Deja este o moda sa ne bem cafeaua in stil american si sa folosim o ceasca mare.

Cestile din sticla sau borosilicat sunt transparente, ceea ce le face ideale pentru cafeaua servita in straturi sau pentru a admira aspectul cafelei. Borosilicatul este un material rezistent la caldura si socuri. Aceste cesti vin in diverse dimensiuni. Cele mai mici se potrivesc pentru cafeaua neagra sau espresso, in timp ce cele mai mari sunt excelente pentru cafele multistrat, cum ar fi cafeaua irlandeza, cafeaua vieneza sau cappuccino. Unele cesti de sticla au pereti dubli, care ajuta la pastrarea temperaturii optime fara a arde la atingere.

Cestile metalice se incalzesc si se racesc rapid, ceea ce face dificila mentinerea stabila a temperaturii cafelei. Cu toate acestea, ele sunt practic indestructibile, ceea ce le face ideale pentru activitati in aer liber, cum ar fi picnicurile sau momentele petrecute in gradina sau langa piscina. De obicei, acestea sunt mai mari si sunt potrivite pentru cafele lungi, precum cafeaua americana sau latte. O alta optiune buna pentru a bea cafea in miscare este o cana termos, care mentine cafeaua fierbinte pentru cateva ore si este etansa si rezistenta la socuri. Poti gasi astfelde recipiente in sectiunea termosuri si transport alimente de la Raki.ro.

Se poate bea cafeaua si din pahar? Da, insa, desi exista persoane care prefera sa bea mereu cafeaua din pahar, chiar si iarna, pentru a-si incalzi mainile, contactul direct cu lichidul fierbinte poate fi incomod. Pe de alta parte, paharele sunt excelente pentru a savura cafeaua rece sau pentru a adauga smantana, inghetata sau lichioruri pentru a raci temperatura bauturii. Transparenta paharelor ne permite sa vedem continutul din interior, ceea ce poate fi o placere pentru ochi. Paharele din cristal sunt stivuibile, usor de curatat si nu intotdeauna necesita o farfurie dedesubt.

Atat cafeaua neagra, cat si cea rece ar trebui bauta din pahare mici, cu o capacitate de aproximativ 50 ml. In paharul de sticla putem aprecia cu adevarat cremozitatea unui espresso si intensitatea culorii unei cafele negre de calitate.

Paharele inalte, cu o capacitate de aproximativ 200 sau 250 ml, sunt potrivite pentru cafelele cu gheata, cu smantana sau inghetata, precum si pentru bauturile frappe grecesti sau Frappuccino. Transparenta acestor pahare ne permite sa admiram amestecul de culori si texturi, iar inaltimea lor ne permite sa bem cu ajutorul unui pai.

Daca trebuie sa bei cafea in timp ce esti in miscare, este foarte convenabil sa folosesti o cana cu capac, care previne varsarea accidentala a lichidului. Acestea sunt din ce in ce mai folosite și mai practice, in special de cei care lucreaza in corportaii sau in distributie si au nevoie de o ceasca mare de cafea pe care sa o ia pretutindeni.

Paharele de unica folosinta sunt potrivite pentru bauturile servite la automate sau la petreceri acasa, atunci cand nu exista alte optiuni pentru vesela. De obicei, acestea sunt realizate din carton cerat sau plastic. Aceste materiale nu sunt foarte rezistente, retin caldura pentru o perioada scurta de timp si sunt usor de aruncat. De aceea, ar trebui sa folosim paharele de unica folosinta doar atunci cand nu avem alta alternativa disponibila.

Acestea sunt toate tipurile de recipiente ce ne pot tine delicioasa cafea de dimineata. Tu ce preferi?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: