Redactia.ro
Home » Știri » Toate statele membre ale UE au aprobat planul de redresare pentru a depăși efectele economice ale pandemiei. Anunțul făcut de Consiliul European

Toate statele membre ale UE au aprobat planul de redresare pentru a depăși efectele economice ale pandemiei. Anunțul făcut de Consiliul European

Toate statele membre ale UE au aprobat planul de redresare pentru a depăși efectele economice ale pandemiei

Toate statele membre ale UE au aprobat planul de redresare pentru a depăși efectele economice ale pandemiei. Uniunea Europeană va putea începe în luna iunie procesul de emitere a datoriilor comune pentru a-și finanța planul de redresare menit să depășească efectele dezastruoase economice ale pandemiei de coronavirus.

Toate statele membre ale UE au aprobat planul de redresare pentru a depăși efectele economice ale pandemiei. Anunțul făcut de Consiliul European

Toate statele membre ale UE au aprobat planul de redresare pentru a depăși efectele economice ale pandemiei. Potrivit Consiliului European, UE va putea începe în iunie planul de redresare pentru a depășit problemele economice cauzate de pandemia de coronavirus. Consiliul European, care reprezintă statele membre ale Uniunii Europene, a anunțat că „a primit în mod oficial notificările de aprobare din partea tuturor celor 27, ceea ce permite Comisiei să împrumute în numele UE pe piețele de capital”.

Planul de redresare se numește „Următoarea generație UE” a început marți, 1 iunie, Prim-ministrul portughez, Antonio Costa, care asigură președinția rotativă a UE din ianuarie a declarat că Uniunea Europeană este acum în măsură să obțină finanțarea necesară. Potrivit anunțului, 672 miliarde de euro vor fi acordate țărilor membre sub formă de subvenții și împrumuturi, ca parte a unui plan global de redresare în valoare de 750 miliarde de euro.

Planul este finanțat printr-un recurs comun la împrumuturi, un proces fără precedent ce exprimă solidaritatea europeană în fața crizei provocate de pandemia de COVID19. „Concret, Comisia lansează procesul de emitere a datoriilor pe 1 iunie prin reunirea marilor bănci internaţionale şi europene, iar emiterea de titluri de valoare va avea loc în această lună”, a spus secretarul de stat francez responsabil cu afacerile europene, Clément Beaune, într-un interviu pentru publicaţia Les Echos.

Suma primei emisiuni de datorii

Oficialul francez a declarat că, suma primei emisiuni de datorii europeni va fi în jur de 10 miliarde de euro. Mai mult, acesta a dat asigurări că ratele dobânzile vor fi favorabile. Parlamentele Austriei și Poloniei au aprobat joi mecanismul comun al datoriilor, motiv pentru care s-a încheiat procesul de ratificare. Implementarea planului, convenit în iulie 2020 după negocierile dificile, a fost des criticată pentru lentoarea sa. Primele plăți, care vor finanța proiecte de investiții în tranziția verde și digitală, sunt programate pentru luna iulie. Acestea vor fi prefinanțări reprezentând 13% din totalul subvențiilor, iar plățile vor fi eșalonate pe mai mulți ani.

Statele membre UE au început să trimită la Bruxelles planurile naționale de investiții asociate reformelor structurale la sfârșitul lunii aprilie, pentru a solicita finanțării. Așadar, 22 din cele 27 de state membre au transmis deja Comisiei Europene planurile reprezentate, iar Comisia are la dispoziție două luni pentru a le examina și a le aproba. Consiliul European va avea apoi o lună la dispoziție pentru a da undă verde. Principalele state beneficiare urmează să fie Spania și Italia, cu aproximativ 70 miliarde de euro fiecare, urmând Franța, cu circa 40 miliarde de euro. Banii primiți ar urma să fie folisți pentru finanțarea renovării termice a clădirilor, în proiecte feroviare, stații de încărcare pentru vehicule electrice, rețele de telecomunicații sau infrastructuri de stocare a datelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: