Redactia.ro
Home » Știri » 4 probleme des întâlnite la Dacia Logan. Cum le rezolvi

4 probleme des întâlnite la Dacia Logan. Cum le rezolvi

probleme des întâlnite la Dacia Logan

Dacia Logan: probleme frecvente. Ce dificultăți te poți aștepta să întâmpini dacă ai un Logan și cum le poți remedia.

Dacia Logan a fost una dintre cele mai bine văzute și bine vândute modele ale companiei. Dacia Logan are performanțe generale foarte bune și motoare diesel economice, fiind apreciată pentru fiabilitatea ei. Asta nu înseamnă însă că modelul nu are și probleme.

Probleme Dacia Logan. Cele mai des întâlnite defecțiuni

În urma controalelor și testelor realizate de DEKRA, omologul german al Registrului Auto Român (RAR), au ieșit la iveală anumite probleme ale modelului de Dacia.

1. Ruperea suportului evacuării

Aceasta e o problemă frecventă la modele Dacia Logan, însă din fericire, nu este foarte costisitor de reparat. Te va costa foarte puțin să cumperi un suport nou și să îl înlocuiești la mecanic, probabil în jurul sumei de 100-150 de lei.

2. Uzura articulațiilor

Această parte a sistemului de direcție îți poate da mari bătăi de cap. Uzura articulațiilor mașinii face ca manevrarea volanului să se facă mai greu, roțile de direcție oscilează și direcția trage într-o parte și poate scoate diverse zgomote. Această problemă poate surveni și din cauza calității slabe a drumurilor pe care circulă mașina. Se remediază doar la mecanic.

3. Probleme cu instalația electrică

La noile modele Dacia, până și accelerația este electrică, nu pe cablu. Însă aceasta conține un motoraș care este destul de slab calitativ. Acela se strică și te costă mai mult de 100 de lei să îl repari. De asemenea, termostatul și senzorii sunt problematici pentru șoferi. Senzorul de viteză nu indică problema reală pe vitezometru, iar senzorul de la arborele cotit se strică destul de repede.

4. Coroziune caroserie

Aceasta este de departe cea mai des întâlnită problemă la Dacia Logan. Apariția prematură a ruginii e cauzată de tabla de slabă calitate folosită, pentru ca mașina să aibă un preț foarte redus. Compania oferă garanție de 6 ani la caroserie, iar aceasta corodează înainte de acești 6 ani, undeva după 3 ani.

Unde mai pui că pentru a configura Dacia Logan cu altă culoare decât alb și negru trebuie să scoți din buzunar minimum 300 de euro. Bani care, din păcate, nu garantează că peste 3 ani mașina va trebui revopsită.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: