Redactia.ro
GALERIE FOTO (2)
Home » Știri » Tom Lawton, a alergat cu masca pe față 35 de kilometri! EXPERIMENT

Tom Lawton, a alergat cu masca pe față 35 de kilometri! EXPERIMENT

Tom Lawton, un medic din Yorkshire, a parcurs 35 de kilometri cu masca de protecţie pe faţă pentru a-ţi demonstra că purtarea ei nu te lasă fără oxigen, aşa cum au speculat unii, transmite Digi24.ro.

EXPERIMENT

Tom Lawton este medic la terapie intensivă la Bradford Royal Infirmary şi a lucrat în timpul pandemiei. Într-o postare pe Twitter, Lawton a mărturisit că a văzut „ce e mai rău din ceea ce poate face coronavirusul“ oamenilor, potrivit The Independent.

 

Pentru a dezminți mitul potrivit căruia masca reduce nivelul de oxigen, dar şi pentru a încuraja să o purtăm masca atunci când părăsim locuinţa, Lawton a decis să alerge spre serviciu cu masca pe faţă.

M-au enervat atât dezinformarea privind masca de protecţie, care te-ar lăsa fără oxigen, cât şi mesajele cu privire la momentul în care trebuie să o porţi (în spaţii închise)“.

Nu mi-am scos deloc masca (nu am consumat mâncare sau băutură), iar nivelul de oxigen a fost de 98 la sută de fiecare dată când am verificat“. „Te rog să nu eziţi să explici acest lucru atunci când cineva sugerează că nu îţi face bine şi protejează-te de Covid“, conchide medicul.

Cum ne protejează măștile de noul coronavirus?

Masca ne ajută să ne ferim inclusiv de persoanele asimptomatice

Unul dintre motivele foarte puternice pentru încurajarea populației de a purta măști în spațiile închise sau în locurile aglomerate este faptul că virusul poate fi răspândit de persoanele asimptomatice, atunci când strănuta, tușesc sau chiar vorbesc. Se estimează că între 6% până la aproape 18% dintre persoanele infectate pot transporta virusul fără a dezvolta simptome, se arată într-un articol publicat în New Enggland Journal of Medicine.

Orice mască este eficientă atunci când este folosită și îndepărtată corect!

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății susțin că pentru a folosi corect masca de protecție trebuie să ne asigurăm că urmăm pașii de mai jos:

  • Înainte de a pune masca pe fața, spală-te pe mâini cu apa și săpun sau folosește o soluție dezinfectantă pe bază de 70% alcool
  • Acoperă-ți gura și nasul cu masca și asigură-te că nu există decalaje între față și mască
  • Evită să atingi masca în timp ce o folosești; dacă totuși atingi masca, spală-te imediat pe mâini cu apa și săpun sau folosește o soluție dezinfectantă pe baza de 70% alcool
  • Schimbă masca cu una noua imediat ce observi că s-a umezit și nu reutiliza măști de unică folosință
  • Atunci când vrei să-ți scoți masca, evită să atingi partea din exterior, care poate fi contaminată cu microbi. Pune masca într-o punga de unică foloșința și arunc-o la coș. Spală-te pe mâini după ce ai aruncat masca.

CE ZIC SPECIALIȘTII

Potrivit, doctorului Tudor Chiuodaru, medic primar medicina de urgenţă, explică faptul că aceste măști oferă protecție împotriva pandemiei:

„Acele măști îi protejează pe ceilalți. Pentru a ne proteja și pe noi, este nevoie de o mască cu un filtru bidrecțional. Totodată, măștile simple au o durată limitată, depinde și cît de repede se îmbibează cu secreții, vapori de apă, aer, dar este bine să le purtăm. Este o măsură suplimentară de protecție. Pentru o protecție 100% este bine să purtăm măștile etanșe, dublu filtru, dar sunt scumpe. Dacă nu avem o mască, este foarte important să punem mâna la gură, la nas, în momentul când strănutăm.

De altfel, ar trebui să respectăm cele patru regulile simple: să evităm aglomerațiile și contactul cu persoanele bolnave, respectarea regulilor elementare de igienă – șervețel de unică folosință când strănutăm sau tușim, spălatul cât mai des pe mâni pentru că virusul se transmite și prin contact, în al treilea rând să avem un stil de viață sănătos – să mâncăm fructe și legume proaspete, respectarea programului de odihnă, evitarea consumului excesiv de alcool și, un lucru foarte important, evitarea automedicației!”, ne-a declarat medicul.

 

Potrivit dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru:

„Măștile sunt foarte bune! Mulți au râs de japonezi, văzându-i cu ele prin metrou, însă e o metodă de prevenție”, a spus celebrul medic pentru EVZ, în urmă cu mai mult timp.

 

Deși măștile pot fi incomode, oficialii din domeniul sănătății recomandă ca oamenii să se abțină din a-și atinge fața, deoarece mâinile sunt purtătoare de germeni și bacterii.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini