Redactia.ro
Home » Știri » Top 3 plante care îți ajută ficatul. Din ce să faci cele mai bune ceaiuri pentru detoxifierea acestui organ vital

Top 3 plante care îți ajută ficatul. Din ce să faci cele mai bune ceaiuri pentru detoxifierea acestui organ vital

Top 3 plante care îți ajută ficatul. Din ce să faci cele mai bune ceaiuri pentru detoxifierea acestui organ vital

Iată top 3 plante îți ajută ficatul. Din ce să faci cele mai bune ceaiuri pentru detoxifierea ficatului, astfel încât să îți protejezi unul dintre cele mai importante organe, având funcții vitale în organism.

Top 3 plante care îți ajută ficatul. Din ce să faci cele mai bune ceaiuri pentru detoxifierea acestui organ vital

Ficatul are funcții vitale pentru organism, așa că trebuie să facem tot ce putem ca să îl menținem sănătos. Iată cum putem face asta și un top trei plante din care poți face cele mai bune pentru acest organ atât de important din organismul nostru.

Ceaiurile din plante medicinale îți pot fi de mare ajutor, fie consumate regulat, cu rol de prevenție, fie într-un tratament mai intensiv, potrivit doc.ro. Iată top trei ceaiuri pentru ficat ar fi: ceai de gălbenele, ceai de păpădie, ceai de anghinare.

Ceai de gălbenele

Unul dintre ceaiurile recomandate pentru detoxifierea ficatului este ceaiul de galbenele. Avem nevoie de 40 de grame de flori de galbenele si un litru de apa clocotita pentru trei cani pe zi din acest ceai, baut inainte de mesele principale.

Ceai de păpădie

Papadia contine vitamine si nutrienti care ajută, de asemenea, la detoxifierea ficatului. Această plantă mentine un flux adecvat al bilei, iar acest lucru este benefic pentru sistemul digestiv.

Pune într-un vas 2 lingurițe de frunze uscate de păpădie și 250 ml apă (o cană). După ce a dat în clocot, acoperă și lasă amestecul la infuzat, 10 minute. La final, strecoară amestecul. Poți să adaugi miere de albine sau zahăr brun. Poți să consumi câte 2 căni pe zi, una dimineața, pe stomacul gol, și seara înainte de culcare.

Cura ar trebui să dureze 3 săptămâni.

Ceai de anghinare

Potrivit studiilor, persoanele care beau ceai de anghinare isi detoxifica ficatul si isi reduc toxicitatea din organism, lucru care poate sustine activitatea metabolica si care poate reduce presiunea asupra sistemului imunitar. Extractul de frunze de anghinare poate proteja ficatul de leziuni și poate susține creșterea de țesut nou, potrivit doc.ro, și, de asemenea, crește producția de bilă, care ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare din ficat.

BONUS: Pentru afecțiunile hepatice, este recomandat consumul de ceai de armurariu, deoarece este bogat în silimarină, aminoacizi, lipide și acid fumaric. Toate aceste substanțe au rol antiinflamator și de regenerare celulară, conform sursei menționate mai sus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: