Redactia.ro
Home » Știri » Topul scumpirilor în țara noastră. Pe ce își cheltuie românii banii

Topul scumpirilor în țara noastră. Pe ce își cheltuie românii banii

Topul scumpirilor în țara noastră. Pe ce își cheltuie românii banii

Iată topul scumpirilor în țara noastră și pe ce anume își cheltuie românii banii!

Topul scumpirilor în țara noastră

În luna octombrie, inflația și-a încetinit creșterea și a ajuns la 15,3%, de unde înțelegem că scumpirile dau semne să se încetinească, conform rapoartelor Institutului Național de Statistică.

Cu toate acestea, prețurile cele mai mari sunt, în continuare, la alimentele de bază, fapt observat din datele publicate de Institutul Național de Statistică pentru luna octombrie. Produsele și serviciile au prețuri mai mari cu aproximativ 15,3% față de aceeași lună a anului 2021.

Pe ce își cheltuie românii banii

„Dintre toate categoriile, mâncarea s-a scumpit cel mai mult luna trecută, cu peste 20%.

În top este zahărul, care are un preț mai mare cu peste 60 de procente față de anul trecut, cartofii și uleiul s-au scumpit cu peste 40%, iar făina și mălaiul au prețuri mai mari cu 35%.

Și facturile sunt mai mari. La gaze, cu peste 40%, iar energia electrică este mai scumpă cu 27 de procente.

Dintre servicii, transportul aerian s-a scumpit cel mai bun. Biletele de avion au prețuri cu aproape 30% mai mari”,relatează PRO TV.

Potrivit estimărilor specialiștilor, pe final de an inflația s-ar mai estompa, însă de anul viitor, cel puțin în prima parte a anului, vom mai avea parte de o serie de scumpiri.

Carburanții s-au scumpit și ei

Benzina şi motorina s-au scumpit constant, în ultimele 30 de zile. Am ajuns să plătim, din nou, aproape aceleași prețuri precum cele de dinainte de compensarea de 50 de bani oferită de stat. Sunt benzinării, unde motorina a trecut de prețul de 9 lei/ litru. În București ar fi o singură benzinărie unde motorina costă mai puțin de 9 lei/ litru. Pe data de 7 octombrie un litru de benzină costa 6,63 de lei, iar motorina 8,02 lei. Pe 7 noiembrie, benzina avea prețul la pompă de 7,16 lei, iar motorina 8,53 lei.

Dacă vrei să faci un plin, de 50 de litri de benzină, trebuie să scoți din buzunar 27 de lei în plus, iar pentru un plin de motorină ieși în pierdere cu 25 de lei. Prețurile sunt în comparație cu luna trecută. Este de precizat faptul că prețul petrolului nu este mai mare faţă de luna trecută. Barilul costă în prezent 483 de lei. Conform informațiilor transmise de Gândul.ro, marți, în București, mai exista o singură benzinărie, unde prețul era sub 8,5 lei/litru, respectiv 8,49 de lei, la stația de pe Bulevardul Preciziei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: