Redactia.ro
Home » Știri » Tot mai mulți candidați înscriși în armată. Vasile Dîncu explică motivele pentru care tinerii vor o carieră militară

Tot mai mulți candidați înscriși în armată. Vasile Dîncu explică motivele pentru care tinerii vor o carieră militară

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, marţi seară, 21 iunie că sunt tot mai mulţi doritori care candidează în sesiunea de recrutări pentru armată de anul acesta. Dîncu a precizat că viitorii angajaţi sunt atraşi de stabilitate, dar şi de salarizare.

1.500 de posturi libere în armată

Ministrul Apărării Naţionale  a anunțat că sunt disponible 1.500 de locuri în armată și că pe data de 24 iunie se încheie termenul de depunere a dosarelor:

„Astăzi nu am o statistică, cu siguranţă că avem mai mulţi candidaţi decât posturile care există în acest moment, o să facem o statistică şi o să comunicăm în perioada următoare”, a declarat Vasile Dîncu atunci când a fost întrebat de cei de la Digi 24 despre numărul de candidați înscriși.

Ce posturi sunt disponibile în armată

Acesta a mai explicat faptul că se fac angajări pentru posturi de sergent, dar şi gradaţi profesionişti:

„Sunt în funcţie de specialităţi (salariile – n.r.). În general sunt peste 3.500 de lei, se mai adaugă sporuri. Noi încercăm acum, consider că nu am făcut campanie de publicitate destul de bună pentru această profesie de militar, o să încercăm ca viitoarele deschideri de campanii de recrutare să fie mult mai inteligente. Unele ţări lucrează cu cele mai puternice agenţii de publicitate din lume, Sigur, plătesc nişte sume pe care noi nu nu le-am putea permite pentru a face publicitate şi a atrage cei mai buni oameni în zona aceasta militară”, a afirmat Vasile Dîncu.

Motivele pentru care tinerii vor o carieră militară

Ministrul a explicat dorința tinerilor de a intra în sistemul military. La bază ar sta motive precum  stabilitatea, dar și buna salarizare.

„Sunt două motive importante, un motiv important este stabilitatea şi  ideea că o profesie de militar e una sigură. După ce eşti profesionist de puţine ori se poate întâmpla să fii dat afară din armată, dar poţi să avansezi, ai posibilitatea unei cariere. Prin modificarea unor legi încercăm să facem mai fluidă graniţa aceasta dintre soldaţi şi gradaţi profesionişti şi militarii, ofiţerii din corpul superior pentru că în momentul acesta există o graniţă, dar să poţi să promovezi şi în corpul militarilor care au venit de pe băncile şcolilor militare. Salarizarea este al doilea motiv, încercăm să facem modificări şi sperăm  să înţeleagă şi colegii mei din coaliţie că avem nevoie să ajungem la un nivel de salarizare. Acestea au rămas în urmă, la solda de grad a rămas în urmă din 2009 de exemplu. Avem încă de lucru la chestiunea aceasta”, a mai declarat Vasile Dîncu pentru aceeași sursă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: