Redactia.ro
Home » Știri » Toți elevii trebuie să știe! Statul vrea să dea mai mulți bani pentru această categorie de școlari

Toți elevii trebuie să știe! Statul vrea să dea mai mulți bani pentru această categorie de școlari

Finalul anului 2022 vine cu vești bune pentru elevii romani! Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunțat că sistemul de acordare al voucherelor educaționale va fi modificat anul viitor. De altfel, suma acordată elevilor ar putea crește de la 500 de lei, cât este acum, la 750 de lei.

Veste bună pentru elevi

Chiar dacă anul școlar a început de aproximativ 3 luni, voucherele în valoare de 500 de lei, acordate elevilor din medii defavorizate, pentru cele necesare pentru școală nu au ajuns încă la toți beneficiarii. Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene a anunțat că voucherele restante ar trebui să ajungă în decursul săptămânii următoare.

Astfel, 190.000 de copii din medii defavorizate vor primi săptămâna viitoare tichetele educaționale restante, iar în luna februarie a anului 2023, încă 55.000 de elevi vor beneficia de acest ajutor, a transmis ministrul Boloș. Mai mult, ministrul a transmis că acordarea următoarei tranșe de vouchere în 2023 va avea loc mai devreme, în luna august, înainte de începerea noului an școlar.

Elevii vor primi mai mulți bani pentru rechizite

„Lucrăm la un mecanism nou care va presupune ca, înainte de începerea anului școlar, să facem aceste viramente și să regândim, pentru că a crescut semnificativ numărul beneficiarilor acestui program, care este foarte așteptat de părinți și de către elevi. Vrem să le introducem inclusiv cumpărarea de carte, să-și poată cumpăra și cărți, poate chiar să creștem valoarea voucherului de la 500 la 750 de lei, să introducem mai multe facilități pentru a sprijini începutul de an școlar, cu hăinuțe, rechizite școlare, ghiozdan, cărți și tot ce le mai trebuie pentru parcursul educațional”, spune Marcel Boloș.

Vom gândi o platformă informatică dedicată pentru voucherele elevilor și vom folosi bazele de date de la ANAF, pentru a verifica venitul mediu pe membru de familie. Listele de beneficiari încercăm să le generăm fără să mai umble după adeverințele de venit. Pur și simplu, inspectoratele școlare au situația copiilor aflați în evidențe, iar de la finanțe să preluăm veniturile pe membru de familie, să încercăm prin aceste baze de date – de la Finanțe și de la Ministerul Educației – să scoatem lista de beneficiari, cum am procedat la voucherele sociale când trebuie să depună nimeni cerere”, a declarat ministrul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: