Redactia.ro
Home » Homepage » Toți șoferii români trebuie să știe asta. Ordinul intră în vigoare de pe 16 noiembrie 2022

Toți șoferii români trebuie să știe asta. Ordinul intră în vigoare de pe 16 noiembrie 2022

Schimbări majore în sistemul de roviniete din România. Cât trebuie să scoți din buzunar pentru a circula pe autostrăzi și drumuri naționale din 2024

Anunțul este important pentru toți șoferii din România. Ordinul intră în vigoare din 16 noiembrie 2022, în toată țara. Iată despre ce este vorba.

Toți șoferii români trebuie să știe asta. Ordinul intră în vigoare de pe 16 noiembrie 2022

Iată o veste bună pentru șoferii din România. Potrivit Ordinului MTI nr. 2.130/2022, care a fost publicat în Monitorul Oficial, șoferii vor putea plăti rovinieta și taxa de pod printr-o nouă metodă: prin platforma ghiseul.ro.

Ordinul va intra în vigoare din 16 noiembrie 2022. Începând cu această dată, rovinietele și taxele de pod vor putea fi plătite și pe platforma mai sus menționată. Măsura se regăsește într-un ordin al Ministerului Transportului și Infrastructurii. Scopul este, evident, de a facilita plata lor și de asemenea de a reduce numărul de amenzi pentru neplata acestor taxe.

Iată care ar fi pașii. După ce vor plăti taxa de pod și rovinieta prin platforma ghiseul.ro, șoferii vor primi pe mail, ca acum, în cazul plății online, documentele care dovedesc plata. În plus, în cazul emiterii rovinietelor cu valabilitate mai mare sau egală cu 30 de zile, dacă solicitantul cere să fie notificat prin e-mail în legătură cu expirarea perioadei de valabilitate, notificarea va fi transmisă la adresa de e-mail furnizată la achitarea tarifului de utilizare, a mai scris Capital.ro.

Celelalte metode de plată rămân și ele în vigoare. Fie online, prin aplicații sau site-uri deja existente), fie prin SMS și la distribuitorii autorizați (de cele mai multe ori, benzinării) ori la punctele de taxare (în cazul în care vorbim de taxa de pod).

Ce amenzi riscați dacă nu plătiți rovinieta și taxa de pod

Amenzile pentru lipsa rovinietei valabile s-au majorat din august anul acesta. Dacă circulați pe drumurile publice fără rovinietă, riscați o amendă care poate ajunge, în cazul autoturismelor, la 550 de lei, în timp ce amenzile pentru neplata taxei de pod pot ajunge la 260 de lei. De la jumătatea anului 2023, toți șoferii vor fi nevoiți să plătească roviniete mai scumpe, iar preţurile vor creşte în funcție de noxe.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: