Redactia.ro
Home » Știri » Toți turiștii care merg la mare ar putea fi testați înainte de a intra în stațiuni. Ce au decis autoritățile din Constanța

Toți turiștii care merg la mare ar putea fi testați înainte de a intra în stațiuni. Ce au decis autoritățile din Constanța

Toți turiștii care merg la mare ar putea fi testați înainte de a intra în stațiuni. Ce au decis autoritățile din Constanța

Turiștii care merg la mare ar putea fi testați pentru a vedea dacă au coronavirus, cel puțin aceasta este dorința autorităților din Constanța, pentru a putea fi reluat turismul în condiții sigure.

Din cauza pandemiei, agenții economici din turism se confruntă cu grave probleme financiare, astfel că prefectul județului Constanța a ținut să organizeze o întâlnire cu patronatele din turism, pentru a stabili un mod de operare pentru perioada imediat următoare, când se ovor relaxa restricțiile de circulație.

„Este evident pentru toată lumea că nu vom rămâne neafectaţi de această pandemie. Încercarea noastră este de a găsi soluţii pentru a sprijini agenţii economici”, a spus prefectul George Niculescu.

Turiștii vor fi testați

Astfel, la întâlnirea de marți, s-a stabilit o propunere ce va fi înaintă și autorităților de la București, și anume: turiștii să fie testați înainte de a intra într-o stațiune turistică.

„În urma întâlnirii de astăzi s-au concluzionat câteva propuneri pe care eu le voi înainta ministerelor de resort, inclusiv Ministerului Sănătăţii. Vorbim de o posibilă testare a turiştilor când intră într-o staţiune turistică. O să vedem în ce formă se poate face lucrul acesta”, a spus prefectul Niculescu.

Cum se va proceda

Astfel, dacă această măsură va fi adoptată, un medic va sta la intrarea în fiecare stațiune și îi va testa pe turiști, cu teste rapide.

„Sper ca deciziile să fie clare cât mai curând, în aşa fel încât operatorii să îşi poată lua toate măsurile, să nu fie luaţi pe nepregătite”, a adăugat prefectul.

Totodată, în ceea ce privește intrarea în hoteluri și restaurante, prefectul a precizat că se presupune că testarea se va face o singură dată, la intrarea înstațiune, astfel că la hotel sau restaurante nu va mai fi nevoie să fie testați, din moment ce s-a stabilit anterior dacă sunt bolnavi sau nu.

„Se presupune că dacă un turist a intrat într-o staţiune, a fost testat şi nu este purtător de Covid, practic riscul de contaminare este foarte restrâns”, a explicat George Niculescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: