Redactia.ro
Home » Știri » Tradiția coroanei, globului și sceptrului. Simbolurile puterii și guvernării monarhului, preluate de Regele Charles. Cât valorează acestea

Tradiția coroanei, globului și sceptrului. Simbolurile puterii și guvernării monarhului, preluate de Regele Charles. Cât valorează acestea

Tradiția coroanei, globului și sceptrului merge mai departe. Simbolurile puterii și guvernării monarhului au fost preluate de Regele Charles. Care este procedura care se va respecta și ce semnifică, de fapt, cele trei obiecte?

Coroana, globul și sceptrul- simbolurile puterii și guvernării monarhului

La o încoronare, monarhul este uns cu ulei sfânt turnat dintr-o ampolă în lingură, investit cu haine și ornamente și încoronat cu Coroana Sfântului Edward. Ulterior, aceasta este schimbată cu Coroana Imperială de Stat, mai ușoară, care este purtată de obicei și la deschiderile de stat ale Parlamentului.

Cât valorează Coroana, Orbul și Sceptrul Reginei Elisabeta a II-a?

După o investigație exhaustivă efectuată de SavingSpot, cercetătorii au reușit să calculeze valoarea exactă a fiecărei piese din coroana Reginei Elisabeta a II-a.
Coroana imperială sau coroana Sfântului Edward este unul dintre cele mai ușor de recunoscut simboluri ale monarhiei britanice în întreaga lume. Fără îndoială, este bijuteria tuturor bijuteriilor, precum și cea mai importantă a familiei regale. Aceasta este o piesă singulară de bijuterie regală a fost creată pentru încoronarea lui Carol al II-lea pentru a înlocui coroana medievală turnată în 1649, despre care se crede că ar fi fost realizată în secolul al XI-lea.

Valoarea istorică a acestei piese, care este expusă în Turnul Londrei, este incalculabilă. Greutatea sa de două kilograme și înălțimea de peste 30 de centimetri au obligat-o pe regina Elisabeta a II-a să fie nevoită să se lipsească de ea în ultimii ani ai vieții sale. Coroana Sfântului Edward este pentru britanici cel mai important și sacru simbol al monarhiei.

Coroana Reginei, simbol al Angliei

Face parte dintr-o colecție de renume mondial care simbolizează puterea monarhiei britanice de-a lungul anilor și are o semnificație religioasă și culturală profundă pentru istoria Angliei. În plus, are o valoare reală bazată pe materialele care alcătuiesc coroana.

Astfel, portalul de finanțe SavingSpot a analizat valoarea fiecărei piese din coroană și a estimat că cea mai ieftină piesă a fost căciula de catifea, care a fost evaluată la 3 dolari, urmată de bucata de hermină, evaluată la 34 de dolari. În schimb, cele mai scumpe piese sunt cele 7 safire, evaluate la 2.142.000 de dolari.

Prețul coroanei reginei Elisabeta a II-a

În urma unei investigații exhaustive, în urma căreia s-au adunat toate părțile coroanei, de la capacul de catifea și banda de hermină, până la rama din aur masiv și pietrele prețioase, s-a stabilit că coroana Reginei Elisabeta a II-a costă exact 4.519.709 de dolari.

SavingSpot a explicat cum au ajuns anchetatorii lor la determinarea valorii coroanei, spunând: „Am folosit apoi ghidul de mărime a pietrelor prețioase al Societății Internaționale de Geme și imaginile, pentru a măsura numărul de carate din pietre prețioase și a determina greutatea lor aproximativă. Apoi am estimat greutatea catifelei și a herminei pe baza dimensiunii coroanei. Am scăzut toate acestea din greutatea totală a coroanei pentru a obține greutatea (și valoarea) aurului din coroană.” Cu aceste informații, ei au putut adăuga întreaga valoare a materialelor combinate pentru a ajunge la estimarea lor.

Sceptrul Crucii și orbul suveranului

Sceptrul Crucii a fost de asemenea prezent la ceremonia funerară a Elisabetei a II-a. Acest obiect regal, creat în 1661, încorporează diamantul Cullinan I, cunoscut sub numele de Marea Stea a Africii, care este al doilea diamant ca mărime din lume, după Jubileul de Aur. Acesta depășește 530 de carate (106 grame), iar în timpul ceremoniei de încoronare, noul monarh al Regatului Unit, regele Carol al III-lea, va purta în mâna dreaptă sceptrul Crucii.

Orbul Suveranului este o sferă goală din aur care datează din 1661. Este înfrumusețată cu pietre prețioase, prezintă o cruce cu bijuterii care simbolizează rolul monarhului de apărător al fidei („apărător al credinței”), unul dintre titlurile monarhului. Piesa de regalie este aurită și are o cruce cocoțată în vârf pentru a simboliza puterea cerească asupra lumii, fiind, de asemenea, încrustată cu smaralde, safire, rubine, perle și un ametist. Greutatea exactă și valoarea reală a acesteia sunt necunoscute.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: