Redactia.ro
Home » Stil de viață » Tradiții importante în Joia Verde din Săptămâna Luminată. Ce este complet interzis să faci

Tradiții importante în Joia Verde din Săptămâna Luminată. Ce este complet interzis să faci

Săptămâna Luminată începe din cea de-a doua zi de Paște și se termină în Duminica Tomii, ultima zi marcată de tradiții și obiceiuri importante. Joia Albă este și ea marcată de multe superstiții si interdicții, de care credincioșii trebuie să țină cont pentru a se asigura că au noroc si nu atrag ghinionul în viața lor.

Tradiții în Joia Luminată

În fiecare an, Săptămâna Luminată începe în a doua zi de Paște și ține 7 zile. În tot acest timp este bine să ne salutăm cu „Hristos a Înviat!” și răspund cu „Adevărat a Înviat!”. Joia Albă este o zi importantă, marcată de multe tradiții și obiceiuri, pe care ar fi bine să le ținem pentru sănătate și înțelegere în familie.

Vezi și: De ce nu ar trebui să ne spălăm pe cap în Săptămâna Luminată. Așa atragi asupra ta ghionionul

În Joia Albă sau Joia Rea are loc cel mai important ritual al celor trecuți în neființă. Mai exact, se cară 44 de găleți pline cu apă pentru o persoană decedată si se aprind câte două lumânări la fiecare capăt al mormântului. Tradiția spune că această apă ar trebui vărsată în fântâna din curte pentru a atrage norocul.

În unele zone, în Joia Albă se fură fetele singure, de măritat. Se spune că fiecare flăcău alege o fată cu care i-ar plăcea să se căsătorească.

Ce este interzis în Joia Albă

Din această zi, familiile nu mai au voie să se certe. Se spune că de acum înainte trebuie să înceteze orice scandal, orice Neînțelegere.

Nu ai voie astăzi nici să muncești la câmp. ze. Cine nu ține cont de această regulă va atrage necazul în viața sa, precum și seceta și dăunătorii asupra culturilor.

În Joia Albă nu trebuie nici să speli haine sau să coși  și nici să albești hainele. Se spune că cei care nu respectă aceste obiceiuri vor fi loviți de blesteme și multe probleme.

Atenție mare! Astăzi nu trebuie să pleci la drum, pentru că nu vei mai găsi drumul inapoi! Se spune că vei rătăci pe drumuri până la sărbătoarea următoare.

Este zi mare și pentru cei de etnie rromă. Astăzi, ei sărbătoresc „Paștile țigănești”, un obicei vechi, de peste 70 de ani, la care comunitățile din țara noastră încă mai țin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: