Redactia.ro
Home » Știri » Tradiții și obiceiuri de Buna Vestire. Ce e bine să faci în această zi

Tradiții și obiceiuri de Buna Vestire. Ce e bine să faci în această zi

Tradiții și obiceiuri de Buna Vestire

Buna Vestire este una dintre cele mai importante sărbători pentru creștini. Aceasta se sărbătorește în fiecare an, pe data de 25 martie și atunci se vestește faptul că Fecioara Maria a fost cea aleasă pentru a deveni cea care zămislește trupul muritor al lui Dumnezeu. Iată ce tradiții și obiceiuri sunt legate de această zi.

Tradiții și obiceiuri de Buna Vestire

În cele mai multe zone ale țării, Buna Vestire este sărbătorită și primită cu la fel de multă bucurie cum este și sărbătoarea de Paște, pentru că fără cea dintâi cea de-a doua nici nu ar mai fi avut loc. Iată ce tradiții sunt legate de această zi.

Tradițiile și obiceiurile se referă, în principal, la bunăstarea casei și la sporirea recoltelor din an. În unele zone ale țării există obiceiul ca cel care se trezește primul în ziua de Buna vestire să ia o oală cu jar, în care să pună tămâie, și să înconjoare casa. Prin acest lucru toate animalele și toate spiritele rele nu se vor apropia de ea. După ce este înconjurată casa cu tămâie, trebuie să facem același lucru și pentru animale, dar și pentru pomii fructiferi.

Ce e bine să faci de Buna Vestire

Mai există și credința că ouăle făcute de găini în ziua aceasta nu sunt bune de pus sub cloșcă. Cei care sunt pasionați de pescuit și vor să prindă pește în cursul anului, merg la biserică și iau anafură, pe care o pun apoi în gura primului pește prins.

În ziua Bunei Vestiri nu avem voie să ne certăm sau să stăm supărați. O altă superstiție legată de ziua de Buna Vestire arată că dacă vremea este frumoasă atunci întregul an va fi unul îmbelșugat. Se mai spune și că vremea de Paști va fi la fel cum este cea din ziua de Buna Vestire

Ziua de Buna Vestire mai este numită și ziua cucului. Dacă vrei să afli când te vei mărita,  trebuie să întrebi cucul și dacă acesta va cânta, trebuie să numeri fiecare cântat pentru că acesta este echivalent cu anii care vor trece până când te vei căsători. Dacă cucul tace, atunci te măriți anul acesta. Se mai spune că în ziua de Bunavestire oamenii trebuie să mănânce, pește, fiind dezlegare la pește, și pentru că vor putea tot anul să treacă prin probleme și greutăți ca peștele prin apă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: