Redactia.ro
Home » Stil de viață » Tradiții și obiceiuri de Valentine’s Day. Ce trebuie să faci de Sfântul Valentin

Tradiții și obiceiuri de Valentine’s Day. Ce trebuie să faci de Sfântul Valentin

Se apropie cu pași repezi data de 14 februarie, cunoscută pe plan internațional ca Ziua Îndrăgostiților. Această zi specială este dedicată dragostei și îndrăgostiților din întreaga lume, dar și Sfântului Valentin. Românii sunt curioși să afle mai multe despre tradițiile și obiceiurile asociate acestei sărbători.

Valentine’s Day, cum este cunoscută sărbătoarea la nivel global, este celebrată în fiecare an pe 14 februarie. Această zi este o ocazie pentru îndrăgostiți să își declare dragostea în moduri diverse. În același timp, mulți aleg să sărbătorească și pe Sfântul Valentin, în jurul căruia s-au născut numeroase legende.

Tradiții și obiceiuri de Valentine’s Day

În luna februarie, există două zile speciale dedicate îndrăgostiților, 14 și 24 februarie. A doua dintre acestea este cunoscută sub numele de Dragobete, o sărbătoare românească în care tinerii merg în păduri să culeagă flori colorate și se spune că cei aflați în cuplu ar trebui să își spele fața cu zăpadă pentru noroc.

Se pare că Ziua Îndrăgostiților are origini în perioada romană, în festivalul păgân al Lupercaliilor, care marca venirea primăverii prin ritualuri de fertilitate și găsirea perechii potrivite. Cu toate acestea, în mentalul colectiv al românilor, 14 februarie este asociată în special cu Sfântul Valentin, un preot din secolul al III-lea care a trăit la Roma și care a căsătorit în secret tinerii îndrăgostiți. La acea vreme, împăratul Claudius II interzisese căsătoriile tinerilor bărbați, considerând că cei necăsătoriți sunt soldați mai buni.

Povestea Sfântului Valentin

Sfântul Valentin a fost arestat și torturat pentru că a încălcat această poruncă și a refuzat să renunțe la credința sa creștină. Potrivit istoricilor, în cele din urmă, în anul 269, a fost decapitat. Legenda spune că înainte de moartea sa, Sfântul Valentin s-a îndrăgostit de Iulia, fiica gardianului său, care era orbă. El i-a redat vederea, dar nu a putut să își trăiască fericit dragostea, fiind condamnat la moarte. Înainte de execuție, s-a spus că a lăsat un mesaj de adio pentru Iulia, considerat primul bilet de dragoste, pe care l-a semnat cu „Al tău Valentin”.

De-a lungul timpului, s-au dezvoltat diverse obiceiuri legate de această sărbătoare. Astfel, în ziua de 14 februarie, bărbații oferă cadouri de ciocolată fetelor, o tradiție care a apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea, grație lui Richard Cadbury, fiul celebrului producător de ciocolată John Cadbury. Aceste gesturi simbolice sunt menite să exprime dragostea și aprecierea față de persoana iubită într-un mod dulce și plin de tandrețe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: