Redactia.ro
Home » Știri » Tragedia din Clubul Colectiv. Filmul evenimentelor din 30 octombrie 2015

Tragedia din Clubul Colectiv. Filmul evenimentelor din 30 octombrie 2015

Tragedia din Clubul Colectiv. Filmul evenimentelor din 30 octombrie 2015.

Tragedia din Clubul Colectiv.. Pe data de 30 Octombrie 2015 a avut cea mai mare tragedie din ultimele zece decenii din România. 30 Octombrie, seara în care 65 de suflete au murit arse, intoxicate cu fum și din cauza sistemul sanitar din Spitale. Mediafax a relatat filmul evenimentului tragic din Coelctiv. 

Tragedia din Clubul Colectiv. Filmul evenimentelor din 30 octombrie 2015

Trupa rock Goodbye to Gravity avea să-și lanseze noul album pe scena din Clubul Colectiv. Sute de tineri au ajuns în fata scenei pentru a-și asculta idolii.

La ora 22.01 la câteva minute de la începerea concertului se observă cum artificiile din partea dreaptă a scenei se aprind pentru prima dată în timpul concertului.

Timp de 13 secunde acestea ard, timp în care o scânteie se orientează către stâlpul de susținere al clădirii situat în partea stângă a scenei.

A doua oară, artificiile se aprind la ora 22.32 și ard timp de 16 secunde, moment în care o scânteie se orientează direct către stâlpul de susține al imobilului situat în partea stângă. După cele 16 minute se poate observa cum lumina dintre scena și stâlp crește, iar Flacăra se întinde rapid pe tavanul clădirii și din acesta încep să cadă bucăți incandescente.

Momentul în care focul se extinde în tot clubul

La ora 22.32.26 focul se extinde foarte repede pe suprafașa tavanului, iar flacăra devine violentă. Acum este momentul când primele persoane se îndreaptă către ieșire. Imediat după, suprafața tavanului cuprinsă de flăcări crește foarte repede, iar într-un minutfocul ajunge în dreptul camerei de supraveghere nr2.

Sunt surprinse în interiorul clubului persoanele care sunt strânse în jurul spațiului deschis de unde se face accesul în holul care dă spre ieșirea din club. Fumul devine imediat dens cuprinzând întreg clubul.

 

27 de persoane au murit la locul tragediei

Pe data de 31 octombrie 2015, Fostul primar Cristian Piedone susține că nu are nicio vină, iar în următoarele zile, fostul premier Victor Ponta a demisionat. De asemenea, Piedeone își depune demisia la căteva zile de la tragedie .

După aproxiamtiv patru zile, numărul victimelor a ajuns la 32 de persoane. Pe 4 noiembrie, peste 30.000 de oameni au ieșit în Piața Universității, pentru a protesta împotriva coruptiei. Iar pe 7 noiembrie, Cristian Popescu Piedone este pus sub acuzare de DNA, împreună cu doi angajați ai ISU.

Pe 12 noiembrie bilanțul victimelor crește, numărul ajunge la 54 de morți, iar în anul 2016, numărul final al victimelor ajunge la 65 de persoane.

La patru ani de la tragedia din Colectiv, Libertatea.ro a publicat o filmare din seara tragediei, în care se vede intervenția autorităților. Așadar, parchetul Militar anunță că a început cercetările în rem în dosarul Coelctiv, după apariția imaginilor. De asemenea, se fac anchetări inclusiv pentru profanarea de cadavre, după ce un militar ar fi adresat cuvinte înjurioase cu privire la persoanele decedate.

Ziua de 30 octombrie va comemora tragedia din Clubul Colectiv

Camera Deputaților a decis ca proiectul de lege care prevede declararea datei de 30 octombrie să comemoreze tragedia din clubul Colectiv. Proiectul a fost adoptat cu 257 de voturi pentru și 8 abțineri. Proiectul de lege prevede organizare de evenimente pentru prevenirea apriției de incidente care pot duce la arsuri.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 12 decembrie 2018, și urmează a fi trimis spre promulgare președintelui Iohannis. Responsabil cu coordonarea activității dedicate „Zilei pacientului cu arsuri” va fi Ministerul Sănătății.

„Ziua pacientului cu arsuri poate fi marcată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale din domeniul medical. Reprezentanţe ale României în străinătate, entităţi medicale publice şi private. Prin organizarea de evenimente dedicate prevenirii apariţiei de incidente care ar putea produce incendii şi ar putea conduce la rănirea gravă prin arsuri a participanţilor, precum şi îngrijirilor necesare pacientului cu arsuri”, se arată în primul articol al legii adoptate.

Citeste si:Și-a lăsat amanta gravidă și a plătit-o să plece din țară. Ce s-a întâmplat după nouă luni l-a făcut pe bărbat să…

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: