Redactia.ro
Home » Știri » Tragedie la Bâlea Lac. Un salvamontist a murit în urma unei avalanșe de mari dimensiuni

Tragedie la Bâlea Lac. Un salvamontist a murit în urma unei avalanșe de mari dimensiuni

Tragedie la Bâlea Lac. Un salvamontist a murit în urma unei avalanșe de mari dimensiuni

O avalanșă de proporții a zguduit liniștea Munților Făgăraș . Într-un eveniment tragic, un membru al Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu și-a pierdut viața în timp ce se afla în zona Bâlea Lac.

Tragedie la Bâlea Lac

Confirmarea acestei tragedii a fost făcută de către Directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu, care a subliniat că victima, aflându-se în timpul liber, nu a putut fi salvată în ciuda eforturilor depuse. Această pierdere dureroasă marchează nu doar o tragedie individuală, ci și un sacrificiu suprem al unui om dedicat protejării vieții și siguranței celorlalți.

Un salvamontist a murit în urma unei avalanșe de mari dimensiuni

Conform informațiilor furnizate de ISU Sibiu, în momentul producerii avalanșei, în zonă a fost solicitat elicopterul SMURD, iar echipajele de intervenție au fost imediat mobilizate pentru a interveni în sprijinul victimelor. Totuși, în ciuda tuturor eforturilor depuse, tragedia a fost inevitabilă.

„În această după-masă a avut loc în zona Bâlea o avalanşă. Întrucât informaţiile primite indicau o persoană posibil surprinsă, ISU Sibiu a alocat la faţa locului, în sprijinul Salvamont, o autospecială de stingere, o şenilată şi o ambulanţă SMURD. Totodată, la locul indicat, a fost solicitat şi elicopterul SMURD”, a transmis ISU Sibiu, potrivit Antena3 CNN.

Persoana decedată era angajată la Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu și nu se afla în timpul serviciului de patrulare în momentul producerii avalanșei. Astfel, acest eveniment tragic evidențiază riscurile majore pe care le implică munții, chiar și pentru cei mai experimentați salvamontiști, subliniind necesitatea unei pregătiri și a unei conștientizări ridicate a pericolelor naturale.

Această avalanșă vine să ne amintească cu tristețe de fragilitatea vieții în fața forțelor naturii. Este și un apel la acțiune, pentru o mai mare conștientizare a riscurilor, atât pentru cei care practică sporturi de iarnă și alte activități montane, cât și pentru autoritățile responsabile de gestionarea situațiilor de urgență.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: