Redactia.ro
Home » Știri » Tragedie repetată: Un afroamerican a murit sub genunchiul unui polițist, evocând amintirea cazului George Floyd

Tragedie repetată: Un afroamerican a murit sub genunchiul unui polițist, evocând amintirea cazului George Floyd

Cazul George Floyd se repetă.

O scenă șocantă care amintește de moartea lui George Floyd în 2020 a avut loc recent în Ohio, unde Frank Tyson, un bărbat afroamerican de 53 de ani, a murit sub genunchiul unui ofițer de poliție. Incidentul, care a stârnit din nou îngrijorări privind violența poliției și tratamentul aplicat minorităților, a fost filmat și a generat o reacție puternică atât la nivel local, cât și național.

Detalii ale incidentului

Pe data de 18 aprilie, într-un bar din Ohio frecventat de veterani, polițiștii au fost chemați să intervină după ce au fost informați că Frank Tyson, recent eliberat condiționat și implicat într-un accident rutier, s-ar fi refugiat acolo. Confruntarea care a urmat a fost captată de camerele corporale ale ofițerilor, arătând cum Tyson, evident agitat, a fost pus la pământ și imobilizat.

Unul dintre polițiști, identificat ulterior ca Beau Schoenegge, și-a plasat genunchiul pe partea superioară a spatelui lui Tyson, aproape de gât, pentru aproximativ 30 de secunde. În acest timp, Tyson a repetat de mai multe ori că nu poate respira, rugându-i pe ofițeri să îi elibereze gâtul.

Reacția autorităților

După intervenție, Tyson a rămas nemișcat timp de șase minute, în timp ce polițiștii interacționau cu ceilalți clienți ai barului. În cele din urmă, ofițerii au încercat să îl resusciteze și i-au administrat Narcan, suspectând o supradoză, dar eforturile lor au fost zadarnice. Tyson a fost declarat mort la spital o oră mai târziu.

Ofițerii implicați, Schoenegge și Camden Burch, au fost suspendați și plasați în concediu administrativ, în timp ce Biroul de Anchete Criminale din Ohio a început o investigație amănunțită asupra cazului.

Această moarte tragică a reînviat discuțiile despre violența poliției și discriminarea rasială în cadrul forțelor de ordine. Comunitatea locală și activiștii din întreaga țară au cerut măsuri concrete pentru reforma poliției și au subliniat necesitatea unei schimbări sistemice pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Şeful poliției din Canton, John Gabbard, a exprimat condoleanțe familiei lui Tyson și a promis o investigație transparentă și detaliată. Totuși, scepticismul rămâne în rândul celor care văd acest incident ca pe o repetare a istoriei și un semnal de alarmă că problemele profunde ale justiției rasiale și abuzurilor poliției nu au fost încă adresate eficient.

Moartea lui Frank Tyson servește ca un trist memento că „nu pot să respir” a devenit un strigăt de ajutor prea comun în rândul afroamericanilor confruntați cu brutalitatea poliției. Comunitatea, activiștii și liderii trebuie să continue să lucreze împreună pentru a asigura că justiția și egalitatea sunt garantate pentru toți cetățenii, indiferent de rasă sau origine.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: