Redactia.ro
Home » Știri » Traian Băsescu a fost externat din spitalul de la Bruxelles

Traian Băsescu a fost externat din spitalul de la Bruxelles

Traian Băsescu a fost externat, după ce a fost stabilizat de doctorii din Bruxelles. Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost internat săptămâna trecută într-un spital din Bruxelles, după ce ar fi suferit un AVC.

Deciziile luate împotriva lui i-au afectat sănătatea

Problemele de sănătate ale lui Traian Băsescu ar fi apărut în urma deciziei pe care a luat-o Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), miercuri despre colaborarea lui cu Securitatea. Acesta a fost declarat definitiv colaborator al fostei Securități. Fostul preşedinte a pierdut toate beneficiile pe are le are un fost şef de stat din România. Familia acestuia nu a făcut nicio declaraţie cu privire la starea de sănătate pe care o are fostul preşedinte. Apropiații spun însă că starea sa este stabilă și așteaptă să vadă deciziile pe care le iau medicii în cazul său.

Ce beneficii a pierdut fostul președinte?

Conform modificării făcute în 2021 la legea privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, o decizie definitivă de colaborare cu fosta Securitate atrage pierderea drepturilor acordate pentru restul vieții.
Legea 406/2001, prevede beneficiile pe care persoanele care au avut calitatea de şef al statului român le au pe toată durata vieţii:
• a) folosinţă gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar;
• b) o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu;
• c) pază şi protecţie, precum şi folosinţă gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază, potrivit reglementărilor în vigoare.

Traian Băsescu are probleme de sănătate

După ce a fost internat într-un spital din Bruxelles, fostul președinte a prezentat probleme la inimă, medicii luând în considerare și posibilitatea unei intervenții pe cord.
Astăzi, Traian Băsescu a fost externat după ce medicii l-au stabilizat. Pe timpul internării, Traian Băsescu a fost conştient şi a vorbit, spun surse apropiate fostului președinte.
Tot surse, susțin că fostul preşedinte Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din București, acum două săptămâni pentru investigații medicale, la inimă.

În 2022, fostul președinte a fost operat în Franța la spitalul Charles de Gaulle din Paris, unde medicii l-au supus unei operații de transplant de aortă. „Eu am făcut o operație în care m-a operat un chirurg foarte tânăr care a ajuns profesor șef de secție. Mi-a înlocuit aorta. O operație pe care nu o putea face nimeni. Nu era român, dar nici francez. Acest profesor, deși foarte tânăr nu a fost cenzurat de sistemul de profesori care este la noi și care nu lasă niciun tânăr să se ridice”, a declarat Traian Băsescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: