Redactia.ro
Home » Știri »  Tranzacție majoră! Un celebru hipermarket din România este înghițit de un alt gigant

 Tranzacție majoră! Un celebru hipermarket din România este înghițit de un alt gigant

 Tranzacție majoră! Un celebru hipermarket din România este înghițit de un alt gigant

Tranzacție majoră! Un celebru hipermarket din România este înghițit de un alt gigant. Iată detaliile!

Un celebru hipermarket din România este înghițit de un alt gigant

Carrefour preia lanțul de hipermarketuri Cora din România. Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care retailerul francez Carrefour vrea să cumpere România Hypermarche S.A., compania care operează în țară lanțul de hipermarketuri Cora și Cora Urban, conform unui comunicat al instituției.

Astfel, una dintre cele mai cunoscute companii de retail din lume, preia lanțul de hipermarketuri Cora din România. Acest eveniment semnificativ are potențialul de a schimba dinamica pieței comerciale românești, afectând mii de consumatori și angajați.

Detalii despre tranzacția Carrefour – Cora

Carrefour intenționează să cumpere România Hypermarche S.A., compania care operează lanțul de hipermarketuri Cora și Cora Urban în România. Această tranzacție majoră se află acum în atenția Consiliului Concurenței din România și a fost deja subiect de discuție în cadrul Comisiei Europene.

Tranzacția implică 10 hipermarketuri, 8 magazine Cora Urban și aproximativ 2.400 de angajați. Cu un astfel de impact larg asupra pieței, evaluarea operațiunii va necesita un examen detaliat pentru a stabili compatibilitatea cu un mediu concurențial normal.

Carrefour Nederland B.V., filiala olandeză a grupului Carrefour, este un jucător important pe piața globală, operând hipermarketuri, supermarketuri, magazine de proximitate și magazine cash & carry. Achiziția lanțului Cora în România marchează un alt pas în expansiunea sa continuă.

Cu Carrefour la cârma hipermarketurilor Cora, consumatorii din România ar putea vedea schimbări în ceea ce privește selecția de produse, prețurile și serviciile. Detaliile complete vor fi cunoscute odată cu finalizarea tranzacției, scrie Econmedia.

Ce spune Carrefour

Carrefour a anunțat încă din aprilie că va prelua magazinele:

„Această tranzacție va consolida prezența Carrefour în România, prin hipermarketurile și formatele de proximitate preluate în locații cheie; acestea vor fi transformate ulterior în magazine ale brandului Carrefour și adaptate formatelor sale”, a explicat compania.

„Compania Carrefour este determinată să-și continue creșterea pe piața locală. Această achiziție demonstrează ambiția noastră de a deveni prima alegere a românilor în materie de retaileri, contribuind la rețeaua noastră cu două formate principale – hipermarketuri și magazine de proximitate.

Carrefour are încredere deplină în formatul de hipermarket și în rolul său strategic pentru prezența locală, el fiind sursa principală pentru misiunile de cumpărare săptămânale și de satisfacere a nevoilor de bază ale clienților noștri. Prin acest proces vom adăuga 10 noi hipermarketuri pentru o acoperire națională cât mai bună.

Sunt încântat de această realizare a businessului local și îmi propun să asigur o tranziție cât mai bună pentru toate părțile implicate – de la noii noștri colegi, furnizori sau viitori clienți.” a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: