Redactia.ro
Home » Știri » Tratament Omicron, dezvăluit de doctorul Adrian Marinescu. Sfatul specialistului: “Dacă am formă ușoară, este suficient”

Tratament Omicron, dezvăluit de doctorul Adrian Marinescu. Sfatul specialistului: “Dacă am formă ușoară, este suficient”

Doctorul Adrian Marinescu a dezvăluit care este tratamentul corect în cazul pacienților infectați cu Omicron, varianta coronavirus care se răspândește cu repeziciune în toată lumea în aceste zile.

Tratamentul Omicron diferă în funcție de simptome, atrag atenția specialiștii. Medicii îi sfătuiesc pe oameni să ceară ajutor pentru a primi medicamentele cele mai potrivite.

Însă iată ce spune Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș din Capitală despre tratamentul corect pentru pacienții cu Omicron.

Tratament Omicron, dezvăluit de doctorul Adrian Marinescu

”Dacă nu există factori de risc și am o formă ușoară, este suficient tratamentul simptomatic. Fac febră, iau antitermic. Tratamentul trebuie început de la primele simptome
În situația în care vorbim de formele medii și cele severe, vorbim de tratamentul administrat în spital. Și aici sunt mai multe variante.

Este Remdesivirul, sunt anticorpii monoclononali și discutăm aici de varianta anti-spike. Sunt și alte tipuri de anticorpi monoclonali care sunt pentru diverse forme.”, a explicat doctorul Marinescu, la Antena 3.

Medicul Adrian Marinescu, tratament de la primele simptome

“În situația în care vorbim de formele medii și cele severe, vorbim de tratamentul administrat în spital. Și aici sunt mai multe variante. Este Remdesivirul, sunt anticorpii monoclononali și discutăm aici de varianta anti-spike. Sunt și alte tipuri de anticorpo monoclonali care sunt pentru diverse forme.

Dar este important de discutat aici ce facem în varianta prespital. Administrarea tratamentului trebuie făcută cât mai repede în raport cu debutul bolii”, a mai adăugat Adrian Marinescu, la Antena 3.

Medicamentele antivirale, doar la spital

Cu privire la medicamentele antivirale, medicul Adrian Marinescu a explicat că trebuie folosite cele de care dispunem în țara noastră și care, din păcate, se găsesc doar în spitale.

”Avem Remdesivirul, care este pentru forme medii, mai ales pentru persoanele vulnerabile, avem Favipiravirul pe care îl dăm și acasă și l-am dat în toată acestă perioadă, am avut la un moment dat și Arbidol, avem Tocilizumab, avem Anakinra care este similară, avem și anticorpii monoclonali anti-spike. Deocamdată, antivirale nu avem în circuitul deschis, în farmacie.
Chiar dacă pacientul era trimis acasă, pentru monitorizare la medicul de familie, primea tratamentul antiviral de la spital. Acesta deocamdată nu există în farmaciile cu circuit deschis. Să sperăm că acest lucru se va întâmpla. Este important ca ele să existe înainte de a ajunge la spital. Adică medicul de familie să aibă la îndemână aceste variante”, a mai subliniat doctorul Marinescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: