Redactia.ro
Home » Știri » Tratamentul-minune al lui Donald Trump, folosit la Matei Balș. Ce spune medicul Adrian Cercel despre el

Tratamentul-minune al lui Donald Trump, folosit la Matei Balș. Ce spune medicul Adrian Cercel despre el

Medicul Adrian Cercel vorbește despre tratamentul lui Donald Trump, care este încercat și la Matei Balș. În contextul creșterii alarmante de noi cazuri de coronavirus, medicii de la Matei Balș au încercat ”cocktail-ul”  de anticorpi  cu care a fost tratat Donald Trump. 

 

 

Care este tratamentul-minune

 

La Spitalul Matei Balș din Capitală, toate paturile sunt ocupate, în contextul în care au crescut cazurile de coronavirus. Medicul Adrian Cercel afirmă că tratamentul folosit de președintele Statelor Unite, Donald Trump, dă rezultate bune pe pecienții de la ,,Matei Balș”.

Tratamentul are efecte vizibile în cazul pacienților din România. Institutul Matei Balș din Capitală este singurul din Europa care participă la studiul privind acest tratament.

“Acest cocktail se folosește deja pe pacienți, iar rezultatele sunt foarte bune. Aceste rezultate vor fi raportate la final către FDA pentru a fi interpretate si dacă sunt semnificative statistic, vor fi luate în considerare. Până acum, avem un rezultat foarte bun”, a spus prof. dr. Streinu Cercel pentru Gândul.ro.

Studiul pentru acest tratament a început acum două luni, dar emdicamentul nu a putut fi folosit la noi din cauza birocrației. Agenția Națională a Medicamentului a aprobat acest tratament la noi în țară săptămâna trecută.  „Noi, la Institutul Matei Balș, avem începând de ieri, exact cocktailul de anticorpi pe care l-a folosit și președintele american. Este la nivel de studiu. Și acolo era vorba despre un tratament experimental, nu este un medicament validat clinic. Vorbind de un studiu, este vorba despre persoane care se înrolează în acest studiu, voluntari. În momentul ăsta sunt 1200 de voluntari”, a spus un alt medic de la Matei Balș, Andrei Marinescu.

Medicii de la „Matei Balș” vor întreba pacienții care se încadrează în studiu dacă sunt de acord să primească tratamentul. Potrivit medicului Adrian Marinescu, medicamentul poate fi folosit inclusiv în cazurile medii și severe de COVID.

 

 

Ce recomandă medicul Adrian Cercel

 

Medicul Streinu-Cercel atrage atenția asupra unor chestiuni privind evoluția cazurilor de coronavirus în România. Viteza de circulație a picăturilor de salivă când vorbești fără mască este de 7 metri pe secundă. Când oamenii se ceartă, viteza e și mai mare. Logic, pe cale de consecință, trebuie ca lumea să poarte mască tot timpul. Inclusiv în platoul de televiziune. Mai mult, particulele virale pot persista pe suprafețe până la 60-80 de ore, ceea ce înseamnă că nespălatul pe mâini des, ori de câte ori atingem astfel de suprafețe nedezinfectate înseamnă contaminare și dusul mâinilor la față poate produce infectare”, a declarat prof. dr. Cercel.

 

Medicul recomandă purtarea măștii pe tot parcursul zilei. ,,Repet, ca să înțeleagă toată lumea, din momentul în care ieșim din casă trebuie să purtăm mască, inclusiv la birou. Se umezește, o arunci, apoi iei alta. Angajatorii ar trebui să pună la dispoziție seturi de măști pentru angajați, iar pentru persoanele vulnerabile autoritățile locale trebuie să găsească soluții să le sprijine”, a mai declarat acesta, potrivit sursei citate.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: