Redactia.ro
Home » Știri » Trebuie să știi asta dacă dai examenul auto: La ce se folosesc, de fapt, substanțele antiseptice

Trebuie să știi asta dacă dai examenul auto: La ce se folosesc, de fapt, substanțele antiseptice

Veşti proaste pentru românii care vor permis de conducere! Măsuri drastice din 2024 

La chestionarul pentru examenul auto ai putea primi o întrebare la care nu te aștepți. Trebuie să știi asta dacă dai de permis: la ce se folosesc, de fapt, substanțele antiseptice. Iată care e răspunsul.

La ce se folosesc, de fapt, substanțele antiseptice

Antisepticele sau dezinfectanții sunt substanțe chimice pentru curățarea pielii și a rănilor. Acestea pot ucide sau împiedica dezvoltarea microorganismelor. Deși antisepticele pot fi foarte utile, există unele întrebări legate de siguranța lor pentru utilizarea locală, în special pe termen lung.

Diferitele tipuri de antiseptice variază în ceea ce privește costul, eficiența, utilizările și potențialele efecte secundare.

Lucrătorii din domeniul sănătății folosesc adesea antiseptice înainte de a efectua proceduri medicale, cum ar fi prelevarea de sânge și efectuarea unei intervenții chirurgicale. Antisepticele sunt, de asemenea, disponibile fără prescripție medicală pentru curățarea și tratarea tăieturilor minore. Unele pot fi potrivite și ca înlocuitor al săpunului.

Antiseptice vs. dezinfectante, antibacteriene și antibiotice

Oamenii pot folosi antisepticele pentru a curăța zonele de piele care sângerează, zonele intacte de piele și membranele mucoase. Dezinfectanții, antibacteriile și antibioticele au scopuri similare, dar ușor diferite.

Atât antisepticele, cât și antibioticele pot trata infecțiile bacteriene. Oamenii pot aplica ambele tipuri pe piele sau pe membranele mucoase. Cu toate acestea, o persoană poate lua, de asemenea, antibiotice pe cale orală, pentru a trata o varietate de infecții din interiorul corpului.

Care e răspunsul corect pentru întrebarea de la examenul auto

Antisepticele și dezinfectantele pot să aibă acțiune bactericidă sau bacteriostatică. Această acțiune depinde nu doar de substanță, ci și de concentrația utilizată. Astfel, la chestionarul pentru examenul auto  vei fi întrebat ”Substanțele septice se folosesc pentru”, iar răspunsul corect din cele trei este: dezinfectarea rănilor.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: