Redactia.ro
Home » Știri » Trei cutremure în lanț au lovit Turcia miercuri seara! Ce magnitudini au avut

Trei cutremure în lanț au lovit Turcia miercuri seara! Ce magnitudini au avut

Trei cutremure în lanț au lovit Turcia miercuri seara! Ce magnitudini au avut

Trei noi cutremure au avut loc, miercuri seară, în Turcia. Din nou. Iată ce magnitudini au avut.

Trei cutremure în lanț au lovit Turcia miercuri seara! Ce magnitudini au avut

Cele trei cutremure din această seară au fost raportate în jurul orei 21:40, la distanță mică unul față de celălalt. Toate cele trei seisme au avut peste 4 grade pe scara Richter.

Primul seism a fost înregistrat în estul Turciei și a avut loc în jurul orei 21:40, la o adâncime de 10 kilometri. Magnitudinea raportată a fost de 4,7 pe scara Richter.

Următorul cutremur a avut o magnitudine de 4,1 grade pe scara Richter și a avut loc la câteva minute distanță față de primul cutremur raportat miercuri seară, a relatat Pro TV.

Un al treilea cutremur a fost înregistrat în provincia Malatya, magnitudinea raportată fiind de 4,1 pe scara Richter, conform sursei menționate mai sus.

Cutremure și replici în lanț, în Turcia

Un alt cutremur a fost înregistrat în Turcia și pe 12 martie 2023, în jurul orei 11 dimineața. Seismul a avut o magnitudine de 4,1 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de cinci kilometri în regiunea Adana, în centrul Turciei. La scurt timp, alte cinci replici au avut loc, cu magnitudini cuprinse între 2,0 și 3,0 grade pe scara Richter.

Înainte să se producă cutremurul de 4,1 grade pe scara Richter, care a fost înregistrat la ora 11:00, alte seisme de mică intensitate au avut loc în acea zonă, cu magnitudini cuprinse între 2,0 și 2,6 grade pe scara Richter, a relatat Spynews.

Vă reamintim, în data de 6 februarie 2023, la ora locală 04:17, un cutremur de 7,8 a lovit sudul și centrul Turciei și nordul și vestul Siriei. Epicentrul a fost la 32 km la vest-nord-vest de Gaziantep. Seismul a fost urmat de un cutremur de 7,1 la ora 13:24. Acest cutremur a fost centrat la 95 km la nord-nord-est de primul, în provincia Kahramanmaraș.

După ambele seisme, s-au înregistrat pagube pe scară largă și zeci de mii de victime. Peste 10.000 de replici au urmat în săptămânile de după dezastru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: