Redactia.ro
Home » Știri » Trei femei s-au intoxicat cu monoxid de carbon într-un magazin din Pitești

Trei femei s-au intoxicat cu monoxid de carbon într-un magazin din Pitești

Accident de muncă la Piteşti. Trei femei din Pitești, care lucrau într-un magazin, au ajuns la spital intoxicate cu monoxid de carbon.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş a anunţat că cele trei femei sunt angajate ale magazinului aflat pe Bulevardul Petrochimiştilor. La faţa locului au intervenit trei echipaje SMURD, o autospecială de intervenţie şi o autospecială CBRN.

Cele trei femei, transportate la spital

Cele trei femei, care erau conştiente şi cooperante, au fost preluate de echipajele medicale şi au fost transportate la spital, pentru efectuarea de investigaţii amănunţite.

„În urma verificărilor efectuate de către echipajul CBRN, s-au constatat valori crescute de monoxid de carbon. Din câte se pare, în urmă cu câteva zile, în locaţia respectivă au fost efectuate lucrări la centrala termică.

În acest sens, pompierii au procedat la ventilarea locaţiei”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş.

Monoxidul de carbon, marele imitator

Monoxidul de carbon este supranumit marele imitator, deoarece produce o serie de simptome nespecifice și de multe ori înșelătoare: cefalee, greață, oboseală, simptome asemănătoare gripei sau gastroenteritei. Apariția semnelor de hipoxie este cu atât mai rapidă cu cât organele au o nevoie mai mare de oxigen.

Dacă bănuiești că tu sau o persoană din casa ta este intoxicată cu monoxid de carbon, părăsiți imediat casa și caută de urgență ajutor medical.

Cel mai bun mod de a detecta dacă ai niveluri nesigure ale monoxidului de carbon în casă este să ai un detector de monoxid de carbon funcțional, care va declanșa o alarmă dacă ești în pericol.

Simptomele ale intoxicației cu monoxidul de carbon pot include dureri de cap, amețeală și greață, asemănătoare gripei.

La niveluri mai mari de expunere, poate provoca vărsături, slăbiciune, dificultăți în respirație, dureri în piept și confuzie. Fără tratament imediat, oamenii pot să-și piardă cunoștința și să moară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: