Redactia.ro
Home » Știri » Trei jocuri de logică pentru copii. Cum îi poți dezvolta gândirea

Trei jocuri de logică pentru copii. Cum îi poți dezvolta gândirea

jocuri de logica pentru copii

Jocuri de logică pentru copii – trei idei care te ajută să le dezvolți gândirea. Aplică și tu aceste metode cu cel mic!

Copiii au nevoie permanentă de joacă, pentru că ei așa învață totul despre lumea din jur. Rolul părinților este de a face aceste jocuri cât mai educative, pentru ca micuții lor să își dezvolte gândirea în mod natural și sănătos.

Încă de la cele mai mici vârste, copiii încep să facă asocieri în creier, asocieri care vor sta la baza gândirii lor. Abia la 3-4 ani, ei încep să raționeze, specialiștii spunând că aceasta e prima vârstă a rațiunii.

Idei pentru vârstele de 3-4 ani: jocuri de logică pentru copii

Jocurile de construcție sunt cele care îi ajută pe copii să își dezvolte gândirea logică. Fără a folosi niciun fel de instrument, nici măcar o jucările, părintele își poate antrena copilul cu un joc de construcție secvențială. Spune-i celui mic: noi avem o casă, în casă avem camere, una din camere e bucătăria, în bucătărie este frigiderul, în frigider avem mâncare. Apoi îi oferi un alt exemplu și îl pui să îți construiască etapele. Este și distractiv dar și sănătos pentru creier.

Un alt joc simpatic, în care pot fi folosite jucării sau diferinte planșe se numește intrusul. Îi spui sau îi arăți copilului 4-5 cuvinte din aceeași categorie, flori, fructe, culori etc. Apoi, introduci între ele un intrus, de exemplu: roșu, albastru, rotund, galben. Copilul va trebui să spună care este intrusul. În cazul nostru este cuvântul rotund.

O altă idee de joc pe care o puteți juca, de exemplu, în mașină sau în tren este: ce au în comun. Îi enumeri celui mic 4-5 obiecte, el trebuind să recunoască ce au în comun. De exemplu, mașină, bicicletă, role – toate sunt pentru deplasare sau toate au roți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: