Redactia.ro
Home » Homepage » Trei zile libere în plus pentru elevi și profesori. Când vor fi recuperate

Trei zile libere în plus pentru elevi și profesori. Când vor fi recuperate

elevi

Pe data de 28 decembrie 2022, Guvernul a decis ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023 să fie libere, două dintre aceste zile fiind în perioada cursurilor din acest an școlar. Ministerul Educației a revenit cu o clarificare și a subliniat că acestea vor fi recuperate înainte sau după datele respective.

Trei zile libere în plus pentru elevi și profesori

Reprezentanții Ministerului Educaţiei au transmis școlilor că au obligația să-și actualizeze orarul în vederea recuperării orelor din zilele libere. Aceste activități de recuperare se pot programa și anterior datelor de 23 ianuarie și 2 iunie, se arată în documentul emis de către Ministerul Educației.

„Pentru a asigura o utilizare eficientă a duratei timpului de muncă, dar şi pentru a crea personalului instituţiilor și autorităților publice timp liber pentru recuperarea capacității de muncă, se propune ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 să fie declarate zile libere, întrucât acestea se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală și perioadele de repaus săptămânal, conform legii”, se arată în decizia Guvernului.

Inspectoratele școlare vor verifica dacă zilele libere au fost recuperate

În plus, comunicatul Ministerului Educației precizează că părinții și elevii vor fi înștiințați despre programul de recuperare pentru zilele libere, iar inspectoratele vor monitoriza realizarea și respectarea acestuia.

„Având în vedere că, prin HG nr. 1555/ 28.12.2022, publicată în Monitorul Oficial nr. 1267/ 29.12.2022, pentru personalul instituțiilor și autorităților publice, zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 se stabilesc ca zile libere, vă comunicăm că aveți obligația să actualizați programul de funcționare/orarul unității, în vederea recuperării acestora.

Menționam că activitățile didactice aferente zilelor de 23 ianuarie și 2 iunie se pot programa și anterior acestor date.

Modificările de program vor fi comunicate personalului, elevilor și părinților, respectiv reprezentanților legali ai acestora.

Inspectoratele școlare județene/ISMB vor monitoriza realizarea programului de recuperare și respectarea acestuia”, se arată în comunicatul emis de către Ministerul Educației.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini