Redactia.ro
Home » Știri » Trotinetele electrice, motiv de referendum. Ar putea fi interzise complet în București

Trotinetele electrice, motiv de referendum. Ar putea fi interzise complet în București

trotineta electrica

Locuitorii Capitalei ar putea fi consultați prin intermediul unui referendum cu privire la interzicerea trotinetelor electrice în București. Această măsură vine într-un moment în care numărul utilizatorilor de trotinete electrice în oraș este în creștere și are scopul de a obține opinia comunității în legătură cu această problemă.

Trotinetele electrice ar putea să fie interzise în București

Astfel, administrația Bucureștiului dorește să cunoască punctul de vedere al cetățenilor cu privire la utilizarea trotinetelor electrice în oraș. Părerile sunt împărțite, iar mulți sunt de părere că introducerea trotinetelor electrice ca variantă de deplasare a făcut mai mult rău decât bine.

Primăria Capitalei propune organizarea unui referendum pentru a permite cetățenilor să decidă dacă trotinetele electrice ar trebui să fie interzise în București sau nu. Această inițiativă vine ca urmare a unui număr alarmant de accidente în care trotinetele electrice au fost implicate în 2022. Tristă consecință a acestor incidente este că 13 persoane și-au pierdut viața, în timp ce alte 200 au suferit răni grave în București.

Pentru a soluționa dilema legată de trotinetele electrice, Primăria Capitalei ia în considerare organizarea unui referendum în care bucureștenii să decidă dacă doresc menținerea acestui mijloc de transport tot mai popular sau nu.

În general, locuitorii Capitalei sunt de părere că trotinetele electrice contribuie la reducerea poluării și facilitează mobilitatea în oraș pentru cei care le folosesc. Cu toate acestea, cetățenii recunosc că, în absența unui regulament clar, utilizatorii trotinetelor electrice se confruntă cu riscuri semnificative.

Ce reguli trebuie să respecte cei care conduc trotinete electrice

Cei care conduc trotinetele electrice trebuie să respecte o serie de reguli dacă nu doresc să fie amendați de către oamenii legii. În urma modificărilor legislative, orice persoană care conduce o trotinetă electrică sau o bicicletă fără echipamente de iluminare adecvate riscă să fie amendată.

De asemenea, este interzisă urcarea pe o trotinetă electrică sau o bicicletă în cazul în care persoana se află sub influența băuturilor alcoolice. În situația în care sunt depistați de polițiști și se constată că au încălcat această lege, aceștia riscă să primească o amendă cuprinsă între 870 și 1160 de lei.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: