Redactia.ro
Home » Știri » Trucul care scade tensiunea arterială fără medicamente. Ce trebuie să faci

Trucul care scade tensiunea arterială fără medicamente. Ce trebuie să faci

Trucul care scade tensiunea arterială fără medicamente. Ce trebuie să faci

Iată un truc care scade tensiunea arterială fără medicamente. Ce trebuie să faci.

Trucul care scade tensiunea arterială fără medicamente. Ce trebuie să faci

Tensiunea arterială reprezintă presiunea exercitată de sânge asupra pereților arterelor din organismul nostru și are două componente în funcție de fazele ciclice în care se află inima. Simptomele frecvente ale valorile tensionale crescute sunt: cefalee occipitală; acufene (zgomote în urechi), fosfene (tulburari vizuale), printre altele. Cele mai frecvente semne ale hipotensiunii sunt ameţelile, tulburările de echilibru, transpiraţiile, senzaţia de leşin sau leşinul.

Există un truc care scade tensiunea fără medicamente. Este vorba de modul în care se respiră, potrivit unor cercetări de la Universitatea Colorado Boulder, publicate în 2021 în Jurnalul Asociaţiei Americane a Inimii, scrie doc.ro. Potrivit autorilor studiului, doar cinci minute pe zi, printr-o practică descrisă ca „antrenament de forță pentru mușchii respiratori”, scade tensiunea arterială și îmbunătățește sănătatea vasculară, la fel ca exercițiile aerobice sau medicamentele.

Acest truc a fost dezvoltat în anii 1980 ca o modalitate de a ajuta pacienții cu boli respiratorii critice să-și întărească diafragma și alți mușchi inspiratori. Pentru a respira corect şi într-un mod benefic pentru tensiunea arterială, este nevoie ca respiraţia să fie profundă şi reţinută pentru câteva secunde în cutia toracică.

Exerciţiu de respiraţie pentru scăderea tensiunii

Pentru început, fiecare persoană trebuie să facă un test pentru dozarea capacităţii proprii respiratorie. Exerciţiul se efectuează într-o poziție relaxată. Trucul se face de 2-3 ori pe zi, de preferință dimineața și seara. Fiecare sesiune durează aproximativ cinci minute, dar se recomandă mărirea timpului de antrenament pentru respirație la fiecare sesiune cu încă un minut, a relatat Antena 3 CNN.

Recomandările medicilor:

  • beţi 2-3 litri de lichide pe zi
  • consumaţi alimente cu un conţinut mai mare de sare
  • evitaţi alcoolul şi grăsimile
  • nu faceţi exces de cafea (limitaţi-vă la o cafea dimineaţa)
  • mâncaţi 4-5 porţii de crudităţi, care refac pierderile de apă
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: