Redactia.ro
Home » Stil de viață » Trucul care te ajută să calci hainele mai ușor. Obiectul pe care trebuie să îl folosești se găsește în fiecare bucătărie

Trucul care te ajută să calci hainele mai ușor. Obiectul pe care trebuie să îl folosești se găsește în fiecare bucătărie

GALERIE FOTO (2)

Există momente în care călcatul hainelor poate deveni o activitate dificilă și frustrantă, în special atunci când ne confruntăm cu materiale care sunt greu de netezit sau când nu avem un fier de călcat performant. Cu toate acestea, există câteva trucuri care pot face această sarcină mai ușoară. Iată cu ce ar trebui să îți acoperi masa de călcat de fiecare dată când îți calci hainele.

Trucul care te ajută să calci hainele mai ușor

Folia de aluminiu este un element foarte util în bucătărie. O folosim pentru a ambala alimente, pentru a acoperi tăvi în timpul gătitului sau pur și simplu pentru a proteja aragazul de murdărie. Cu toate acestea, folia de aluminiu poate fi utilizată și în alte scopuri, devenind un ajutor de nădejde în gospodărie. Datorită capacității sale de a reflecta căldura, folia de aluminiu poate schimba modul în care călcăm hainele.

Pentru a ușura călcatul hainelor, tot ce trebuie să faci este să acoperi suprafața mesei de călcat cu folie de aluminiu și să așezi o husă deasupra. Astfel, aplici folia de aluminiu direct pe suprafața mesei de călcat, cu partea lucioasă în sus, astfel încât să acoperi întreaga suprafață, și apoi pui husa de călcat.

Aluminiul reflectă căldura, ceea ce înseamnă că atunci când calci hainele, căldura se va propaga în jos, dinspre talpa fierului de călcat, dar și în sus, dinspre folia de aluminiu. Astfel, materialele vor fi netezite mai ușor și mai rapid, iar chiar și cele mai dificile haine se vor călca într-un timp record.

Alte soluții pentru a călca hainele impecabil

În plus față de trucul cu folia de aluminiu, există și alte metode care te pot ajuta să calci hainele mai rapid și mai ușor. Unele materiale se netezesc imediat ce treci cu fierul de călcat peste ele, în timp ce altele necesită mai multă atenție și timp. De obicei, materialele precum inul și bumbacul pur necesită mai mult efort pentru a fi călcate, în timp ce materialele sintetice se calcă mai ușor.

Înainte de a începe să calci o haină, verifică cu atenție eticheta pentru a afla materialul din care este fabricată și instrucțiunile specifice. Reglează temperatura fierului de călcat în funcție de material. Materialele sintetice sau cele delicate, cum ar fi mătasea, pot fi ușor deteriorate dacă sunt călcate la temperaturi prea ridicate. Pentru a proteja materialul, poți pune o bucată de pânză peste el, astfel încât talpa fierului de călcat să nu vină în contact direct cu țesătura.

Materialele care sunt mai dificile de călcat pot beneficia de o ușoară umezire înainte de călcare. Folosește funcția de stropire a fierului de călcat sau aplică puțină apă pe material, folosind un pulverizator, apoi poți călca haina folosind și funcția de abur a fierului de călcat. Această metodă va ajuta la netezirea materialului într-un mod mai eficient.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: