Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Trucul care te ajută să îți menții casa răcoroasă pe toată perioada verii. Iată ce trebuie să faci

Trucul care te ajută să îți menții casa răcoroasă pe toată perioada verii. Iată ce trebuie să faci

GALERIE FOTO (2)

În această vară, canicula aduce temperaturi extrem de ridicate care ne pot sufoca în propriile case. Având în vedere că nu toate locuințele sunt dotate cu aer condiționat, voi prezenta mai jos un truc simplu și eficient pentru a răcori rapid o cameră folosind doar câteva obiecte comune.

Descoperă cum să îți menții casa răcoroasă fără aer condiționat, într-un mod accesibil și economic, dedicând doar câteva minute pentru a-ți crea propriul aparat de răcire folosind sticle de plastic reciclate.

Cum să îți menții casa răcoroasă pe toată perioada verii

Pentru a realiza acest truc de casă, ai nevoie de următoarele materiale:

– Două sticle de plastic goale de 500 ml.
– Apă de la robinet.
– Cinci lingurițe de sare de masă sau sare de mare pentru fiecare sticlă.
– Două sticle goale de 1,5 litri.

Începe prin a deschide sticlele goale și adaugă cinci lingurițe de sare în fiecare dintre ele. Apoi, completează sticlele cu apă până la umplere. Amestecă pentru a asigura dizolvarea sării în apă. Pune ambele sticle de plastic în congelator și lasă-le acolo până când apa se îngheață complet.

După ce apa s-a transformat în gheață, taie partea de jos a sticlelor goale de 1,5 litri, dar fără a desface capacul. Astfel, vor arăta ca niște vase cu gura în jos. Folosind un fier de lipit, înțeapă sticlele de la mijloc până la baza lor. Dacă nu ai un fier de lipit, poți utiliza o șurubelniță încălzită la vârf cu ajutorul unei brichete și să găurești sticla. Asigură-te că faci un număr mai mare de găuri pentru ca aerul rece să poată circula.

Cum funcționează, de fapt, această metodă

Legăturile dintre sticlele mari și ventilator se pot realiza cu două curele de plastic. Fixează sticlele mari cu gura în jos, astfel încât să permită introducerea sticlelor mici cu apă înghețată în interior.

Recomandarea este să păstrezi mai multe sticle de apă înghețată în congelator pe durata valului de căldură, astfel încât să le poți înlocui pe măsură ce se topesc. Astfel, vei dispune mereu de un aparat de aer condiționat casnic eficient, care va răcori rapid și economic camera ta.

Această soluție ingenioasă și accesibilă poate fi utilizată pe toată durata verii pentru a te bucura de o atmosferă mai plăcută în locuința ta, chiar și fără a dispune de un sistem de aer condiționat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: