Redactia.ro
Home » Știri » Trupul neînsuflețit al lui Mihai Șora, depus la Biserica Albă. Când are loc înmormântarea filosofului

Trupul neînsuflețit al lui Mihai Șora, depus la Biserica Albă. Când are loc înmormântarea filosofului

Trupul neînsuflețit a lui Mihai Șora, depus la Biserica Albă. Când are loc înmormântarea filosofului

Trupul neînsuflețit a lui Mihai Șora, depus la Biserica Albă. Iată când are loc înmormântarea filosofului!

Trupul neînsuflețit a lui Mihai Șora, depus la Biserica Albă

Filosoful și eseistul Mihai Șora, născut pe 7 noiembrie 1916, a murit la venerabila vârstă de 106 ani în data de 25 februarie. Trupul neînsuflețit al lui Mihai Șora va fi depus luni seară, 27 februarie, ora 21:00 la Biserica Albă din Capitală, iar marți, la ora 13:00 va avea loc înmormântarea acestuia. Mihai Șora a fost considerat unul dintre cei mai importanți oameni de cultură din țara noastră.

Moartea acestuia a adus multă suferință în sufletele românilor, dar mai ales soției lui, Luiza Palanciuc. Aceasta a postat pe pagina personală de Facebook a filosofului mai multe postări emoționante despre trăirile ei în urma tragicului eveniment:

„Iubitule,
nu știu unde ești, în ce colț din București, într-o cameră rece; nu mă lasă să te văd, nici să te îmbrac, să-ți arăt lucrușoarele pe care le vei lua cu tine…
Te vor aduce mâine seară, la ora 21, în Biserica Albă – „Biserica inimii mele“, cum obișnuiești să spui, și te vor așeza acolo. Iar Biserica inimii tale va rămâne deschisă peste noapte, pentru ca oamenii care te prețuiesc și vor să-ți fie aproape să poată veni lângă tine.
A doua zi, marți, la ora 13, va fi slujba înmormântării tale, cu părinții Mihail, Florian și Silviu, oameni plini de har, pe care-i iubești. Și cu tinerii din cor, fermecătorul cor al Bisericii Albe, despre care ai povestit de atâtea ori…
Pe mâine, iubitule”

Mihai Șora a murit pe 25 februarie la vârsta de 106 ani

Totodată, a doua parteneră de viață a lui Mihai Șora a emoționat întreaga țară cu postarea care i-a anunțat moartea filosofului, la data de 25 februarie:

„𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐒̦𝐨𝐫𝐚
𝟕 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟏𝟗𝟏𝟔 – 𝟐𝟓 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑
🌳
Iubitule,
ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumusețea însăși, credința, nădejdea și dragostea, cum spune cuvântul apostolic. Și niciodată nu-ți voi fi îndeajuns de recunoscătoare pentru tot ce mi-ai dăruit timp de aproape două decenii. Tu m-ai scos de pe șinele destinului meu și m-ai legat ireversibil și armonios de al tău, cu o grație de care numai tu erai capabil și pe care nu mulți pământeni o pot cuprinde cu mintea sau cu inima.
Încă nu știu cum va arăta ziua de mâine, nici toate cele care vor urma. E dincolo de puterea mea de acceptare. Unii oameni ar trebui să trăiască veșnic – nu numai în Rai, unde, negreșit, tu vei sta, ci și pe punctul acesta albastru, boțul de apă și humă care plutește în spațiu și pe care opt miliarde de alte făpturi omenești – dar niciuna ca tine – conviețuiesc, se ceartă sau se iubesc, se războiesc ori își sunt – unele, altora – sprijin.
E frig fără tine, iubitule.
Aziul”, a fost mesajul Luizei Palanciuc, pe rețelele sociale.

Căsniciile filosofului Mihai Șora

Prima soție a lui Mihai Șora, faimoasa scriitoare, Mariana Șora, a părăsit România la sfârșitul anilor ’70 și a decedat în München, Germania, în anul 2011, la vârsta de 94 de ani. Mihai Șora avea trei copii din căsnicia cu Mariana Șora: Alexandra, Andrei și Tom.

Mihai Șora s-a recăsătorit la data de 19 iulie 2014, la vârsta de 98 de ani, cu scriitoarea de poezii Luiza Palanciuc-Șora. Relația celor doi i-a șocat pe toți , deoarece diferența de vârstă dintre ei era de 56 de ani, însă dragostea lor a fost nemărginită.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: