Redactia.ro
Home » Știri » Trupul neînsuflețit al lui Diego Maradona, depus la Palatul prezidenţial din Buenos Aires. Doliu național în Argentina

Trupul neînsuflețit al lui Diego Maradona, depus la Palatul prezidenţial din Buenos Aires. Doliu național în Argentina

Sicriul cu trupul neînsufleţit al legendarului Diego Armando Maradona, care a murit în cursul zilei de 25 noiembrie, a fost depus la Palatul prezidenţial din Buenos Aires. Sute de oameni se aflau deja acolo, pentru a-și lua adio de la celebrul fotbalist. În Argentina a fost decretat doliu national.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Diego Maradona a fost transportat la Palatul prezidențial din Buenos Aires într-o ambulanţă, care a însoţită pe drum de trupe de securitate, potrivit presei internationale

La Palatul prezidențial din Buenos Aires – Casa Rosada va avea loc priveghiul, este informația pe care o transmit posturile locale de televiziune.

Sute de oameni s-ar fi aliniat deja în fața Palatului din Buenos Aires, toți veniți pentru a-şi putea lua adio de la campionul mondial, care s-a stins la doar 60 ani, în urma unei crize cardiace, scrie Agerpres.

Președinția Argentinei a comunicat că fanii marelui Maradona îi pot aduce un ultim omagiu idolului lor în cursul zilei de joi, între orele locale 06:00 şi 16:00 (9:00 – 19:00 GMT).

Primele persoane venite la Palatul prezidențial din Buenos Aires, după ce a ajuns acolo trupul neînsuflețit al legendei, a fost fosta soție a lui Maradona, Claudia Villafane, însoțită de fiicele lor – Dalma și Gianinna.

Doliu national în Argentina

Preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a decretat trei zile de doliu naţional după moartea legendei Diego Armando Maradona, considerat idolul acestei țări.

„În urma morţii lui Diego Armando Maradona, preşedintele va decreta trei zile de doliu naţional, de astăzi”, a anunțat un mesaj oficial venit de la Preşedinţiei Argentinei.

La scurt timp, preşedintele argentinian a transmit pe contul său de Twitter, un mesaj plin de recunoştinţa faţă de tot ce a făcut Diego Armando Maradona pentru ţara sa şi pentru „fericirea″ adusă în inimile argentinienilor.

„Ne-ai dus în vârful lumii. Ne-ai făcut extrem de fericiţi. Ai fost cel mai bun. Mulţumesc că ai existat, Diego. Ne va fi dor de tine toată viaţa”, este mesajul transmis de liderul de la Buenos Aires, Alberto Fernandez. Mesajul președintelui Argentinian a fost însoțit de o fotografie în care se liderul de la Buenos Aires îl îmbrăţişa pe fostul fotbalist.

„Am simţit că suntem cei mai puternici din lume împreună cu Diego. Este o pierdere teribilă″, a mai adăugat preşedintele argentinian, potrivit Știrile Pro TV.

Un mesaj la fel de emoționant a transmis și fostul preşedinte al statului, actualmente vicepreşedintele Cristina Fernandez de Kirchner, care şi-a exprimat tristeţea faţă de moartea marelui Maradona.

„Multă tristeţe … Multă. La revedere Diego, te iubim foarte mult. O îmbrăţişare mare pentru rude şi pentru cei dragi″, a scris Cristina Fernandez de Kirchner pe contul său de Twitter.

Diego Maradona a murit la 60 de ani

Diego Armando Maradona a murit la 60 de ani, în urma unui stop cardiac. Decesul a fost anunțat oficial de canalul Todo Noticias, după ce a primit confirmarea de la agentul lui Maradona, Matias Morla.

Chiar la începutul acestei luni, Maradona a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier, după ce i se descoperise un cheag de sânge, iar totul decursese foarte bine.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: