Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Tu știi ce înseamnă 30% șanse de ploaie? Nu o să-ți vină să crezi ce reprezintă de fapt acest procent

Tu știi ce înseamnă 30% șanse de ploaie? Nu o să-ți vină să crezi ce reprezintă de fapt acest procent

GALERIE FOTO (2)

Cu toții am trăit într-o minciună atâta timp! Câți dintre voi știți ce reprezintă acel procent cu 30% șanse ploaie? Iată adevărul, vei rămâne șocat!

Tu știi ce înseamnă 30% șanse de ploaie

O femeie a făcut o descoperire șocantă și a vrut să o împărtășească cu ceilalți oameni, astfel că a făcut un videoclip pentru Tik Tok și a explicat ce anume reprezintă acel procent pe care îl găsim în aplicațiile de vreme.

Mulți dintre noi am crezut tot timp că acel procent reprezintă de fapt șansele de ploaie în ziua respectivă sau în intervalul orar arătat de aplicație, însă este cu totul greșit! Toată viața pare acum o minciună, iar adevărul i-a dat peste cap pe mulți utilizatori care au rămas șocați.

Pe Tik Tok a apărut un challenge, iar o femeie a răspuns provocării și a făcut un videoclip răspunzând la întrebarea: ”Spune ceva ce ai aflat târziu în viață dar pe care ar fi trebuit să-l știi mai devreme, dar pur și simplu nu știai?”.

Femeia a publicat un videoclip în care a spus că procentul acela arătat de aplicațiile pentru vreme nu reprezintă câte șanse de ploaie sunt în ziua respectivă și câtă cantitate de ploaie va fi în zona în care te afli. Ceea ce înseamnă că, indiferent ce procentaj îi arată aplicația, dacă există șanse de ploaie, cu siguranță va ploua.

”M-am tot gândit ce înseamnă o șansă de 30% de ploaie atunci când mă uitam la vreme, însă nu am știut niciodată că de fapt înseamnă că din 100%, 30% va ploua în zona mea. Deci, imaginați-vă ce ar înseamna ca acea cantitate de 100% să cadă toată în aceeași zonă. Ar inunda totul!”, a spus femeia în videoclip.

Videoclipul a fost vizualizat de pste 9 milioane de ori și apreciat de,7 milioane de oameni. De asemenea, mulți din utilizatorii de pe Tik Tok au decis să-și exprime șocul în secțiunea de comentari.

”Am aflat asta chiar acum”/ ”Nu mai știu ce naiba se întâmplă”/ ”Așteptați!CE?”/ ”În acest moment, frecventez universitatea TikTok”, au fost doar câteva din comentariile lăsate de utilizatori.

Weather Channel s-a implicat în dispută

Canalul Weather Channel s-a implicat apoi în disputa provocată, postând un videoclip propriu, explicând că atunci când un meteorolog spune că există un anumit procent de ploaie, calculează procentul de precipitații – cunoscut sub numele de POP.

Acesta a explicat că procentul este încrederea timpului de ploaie în zona prognozată – ceea ce i-a lăsat pe toți și mai confuzi.

”Să presupunem că sunt 100% sigur că 30% din suprafața prognozată va vedea cel puțin niște ploi măsurabile, apoi am prognozat 30% șanse de ploaie. Important de reținut, procentul nu are nimic de-a face cu cantitatea de ploaie care cade. Ați putea avea o șansă de 10% de ploaie și puteți ajunge la inundații dacă veți fi prins de o furtună. Nu ajută faptul că mulți meteorologi diferiți au definiții diferite, dar aceasta este definiția tehnică reală”, au declarat meteorologii.

După această explicație, oamenii din comentarii au recunocut că eru la fel de pierduți ca înainte, iar explicațiile oficiale nu i-au ajutat deloc să înțeleagă de fapt care este adevărul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: