Redactia.ro
Home » Știri » TVR, reacție oficială după ce EBU a descalificat juriul României la Eurovision 2022: „Considerăm inacceptabil comportamentul lor”

TVR, reacție oficială după ce EBU a descalificat juriul României la Eurovision 2022: „Considerăm inacceptabil comportamentul lor”

TVR, reacție oficială după ce EBU a descalificat juriul României la Eurovision 2022

TVR, reacție oficială după ce EBU a descalificat juriul României la Eurovision 2022. Televiziunea Română a transmis un comunicat prin care are o reacție oficială cu privire la scandalul de la Eurovision 2022, după ce reprezentanții EBU au anulat punctajele juriului României.

TVR, reacție oficială după ce EBU a descalificat juriul României la Eurovision 2022: „Considerăm inacceptabil comportamentul lor”

Televiziunea României a reacționat oficial după ce EBU a anunțat că punctajele juriului României la Eurovision 2022 au fost anulate și modificate. TVR acuză organizatorii Eurovision de minciună, declarând că scandalul voturilor va fi acționat în instanță. Joi, EBU a susținut că au fost descoperite modele de vot neregulamentar în cazul celor șase țări participante la Eurovision. “TVR dezaprobă modul în care EBU (European Broadcasting Union) a gestionat situația generată de voturile exprimate de juriile naționale cu ocazia semifinalelor și a finalei concursului Eurovision 2022.Considerăm inacceptabil comportamentul EBU, care a aplicat un dublu standard în cazul unor grupuri de țări ale căror voturi s-au împărțit într-un mod care ridică suspiciuni.”, se arată în comunicatul transmis de TVR.

De asemenea, Televiziunea Română subliniează că România și celelalte cinci țări au fost penalizate “printr-un așa-numit algoritm netransparent, care ridică la rândul său suspiciuni”, dar alte țări nu au primit sancțiuni.TVR a mai transmis că suspiciunile puteau fi eliminate dacă EBU și-ar fi exprimat motivația privind votarea tuturor țărilor implicate. “Dacă EBU ar fi comunicat, a doua zi după vot, delegațiilor vizate notele date de jurații celor șase țări și ar fi explicat convingător existența unui ‘tipar de vot neregulat’, TVR ar fi avut timp să reacționeze pentru a investiga prompt acuzațiile și a corecta situația, dacă ar fi fost cazul.

În acest fel, în cursul zilei de joi, 12 mai, puteam elimina orice suspiciune care plana asupra voturilor date de jurii în timpul celei de-a doua semifinale, iar în timpul galei pentru public puteau fi anunțațti finaliștii pe baza notelor juraților, nu pe cele generate de ‘algoritm’.”, a mai precizat TVR.

TVR ia în calcul retragerea de la edițiile viitoare Eurovision

În urma finalei Eurovision 2022 s-a produs un adevărat scandal, după ce EBU a anulat voturile juriului a șase țări participante. Printre acestea s-a numărat și România, iar Televiziunea Română a avut o reacție oficială în legătură cu această situație. Reprezentanții TVR a mai ținut să sublinieze faptul că au existat probleme tehnice sâmbătă seara. În urma acestui scandal, TVR ia în calcul retragerea de la edițiile viitoare Eurovision. “În urma situației create și a prejudiciilor de imagine aduse televiziunii publice, reprezentanții TVR iau în considerare retragerea României de la edițiile viitoare ale Eurovision și acționarea în instanță a organizatorilor evenimentului.”, a mai anunțat TVR.

Eda Marcus era pregătită să intre în direct, sâmbătă seara, pentru a anunțat voturile juriului, dar EBU a anunțat că acestea au fost anulate. Mai mult, reprezentanții concursului muzical au modificat punctajul juriului din România. Inițial, juriul României a acordat punctajul maxim Moldovei, dar EBU a anunțat că țara noastră a acordat 12 puncte Ucrainei. Ulterior, trupa Kalush Orchestra a câștigat Eurovision 2022.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: