În timpul vieții, cu toții putem întâmpina mai multe tipuri de dureri de cap, de la cele tensionale până la migrene. Acestea pot fi o adevărată problemă, în special dacă nu răspund la tratamentele obișnuite. Totuși, câteva ceaiuri de plante pot fi alternative ușor accesibile și eficiente. Acestea pot fi găsite de regulă la magazinele Plafar. Află în acest material care sunt cele mai bune ceaiuri pentru durerile de cap!
O durere de cap îți poate distruge starea de bine și puterea de concentrare pe tot parcursul zilei. Ceaiul nu poate vindeca toate simptomele acesteia, dar atunci când este combinat cu alte metode de tratare a durerii, poate oferi o senzație de confort și relaxare.
Cum ajută ceaiurile de Plafar pentru durerile de cap
Din păcate, din ce în ce mai multe persoane suferă de migrene, motiv pentru care specialiştii în produse naturiste recomandă ca înainte de a începe un tratament medicamentos, acestea să încerce variante naturale. Câteva ceaiuri de plante medicinale pot lua instant durerile de cap. Iată care sunt acestea:
Cele mai bune remedii naturiste
Ceaiul de lavandă și cel de ghimbir sunt remedii naturale excelente pentru durerile de cap. Lavanda are proprietăți calmante și poate reduce tensiunea și anxietatea, factori ce contribuie la apariția cefaleei.
În combinație cu sucul de lămâie și mierea, ceaiul de lavandă devine un aliat și mai eficient, iar efectul său relaxant ajută la calmarea durerii și la inducerea unei stări generale de bine.
Ceaiul de ghimbir, pe de altă parte, este renumit pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante. Ghimbirul poate reduce inflamația vaselor de sânge din zona capului, diminuând astfel durerile de cap. Consumul acestui ceai este util mai ales în cazurile de migrene și dureri de cap cauzate de tensiune.
Aplicarea uleiului de măsline combinat cu câteva picături de ulei de lavandă pe tâmple și frunte este o metodă eficientă pentru că uleiul de lavandă are proprietăți relaxante și poate fi absorbit ușor de piele, amplificând efectul calmant.
Mai puteți folosi și mușețel, cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și calmante, ajutând la relaxare și promovând un somn odihnitor.
Roinița este un tonic nervos excelent, folosită frecvent pentru a reduce anxietatea și a îmbunătăți starea de spirit.
Passiflora (floarea-pasiunii) este bine cunoscută pentru proprietățile sale anxiolitice și sedative, fiind adesea utilizată în cazurile de stres și insomnie. Gura-lupului este o plantă adaptogenă, folosită pentru efectul său calmant asupra sistemului nervos, ajutând la reducerea tensiunii nervoase.