Redactia.ro
Home » Știri » Ultima data cand am dat ceasul inapoi. Ce se va intampla cu ora de iarna in Romania

Ultima data cand am dat ceasul inapoi. Ce se va intampla cu ora de iarna in Romania

Ora de iarnă

Schimbarea la ora de iarna care tocmai a avut loc in Romania ar putea fi ultima de acest fel. Tara noastra ar putea sa se alinieze cu celelalte tari din lume care aleg fie ora de iarna, fie ora de vara.

Ora 4 a devenit ora 3, incepand cu aceasta noapte, astfel ca, Romania a trecut la ora de iarna. Este posibil ca din 2021 sa fie aleasa fie ora de vara, schimbare care ar putea sa aiba loc pentru ultima data in luna martie, fie ora de iarna din octombrie 2021. Comisia Europeana a fost cea care a organizat discutii si consultatii cu privire la schimbarea orelor, astfel ca, in jur de 84% dintre participanti au votat in favoarea renuntarii schimbarii orei.

Cand a avut loc in Romania prima schimbare de ora?

In mai 1932 avea loc trecerea la ora de vara, astfel ca ora 00:00 devenise ora 01:00. Autoritatile de la acea vreme in Romania decideau schimbarea sezoniera a orei pentru a economisi energia electrica si pentru ca oamenii sa se bucure de mai multa lumina naturala. Incepand cu 1933 si pana in 1939, ora era schimbata in dimineata primei duminici din aprilie. Tot istoria vremii consemneaza ca Romania a folosit doar ora de vara intre anii 1940 si 1942. Odata cu bombardamentele aeriene asupra Romaniei aflate in plin razboi, tara renunta la ora de vara , dar si la cea de iarna. Anul 1984 a fost primul din istoria Romaniei cand ora de vara se schimba in ultima duminica din luna martie.

Autoritatile romane sunt nevoite sa ia o decizie cu privire la ora de vara, dar si cea de iarna, in functie de reglementarile si conditiile impuse de consiliul Uniunii Europene.

Schimbarea la ora de iarna care tocmai a avut loc in Romania ar putea fi ultima de acest fel. Tara noastra ar putea sa se alinieze cu celelalte tari din lume care aleg fie ora de iarna, fie ora de vara.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: