Redactia.ro
Home » Stiri » Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. Ce a lăsat scris în testament. Soția sa a oferit detalii neștiute

Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. Ce a lăsat scris în testament. Soția sa a oferit detalii neștiute

Într-o zi aparent banală de luni, lumea fotbalului românesc a fost zguduită de o veste cu ecouri triste: Helmut Duckadam, legenda portarilor, s-a stins din viață pe 2 decembrie, la Spitalul Militar din București. La doar 65 de ani, fostul sportiv a părăsit această lume, lăsând în urmă o moștenire impresionantă și multe inimi îndurerate.

Probleme mari de sănătate

De săptămâna trecută, Duckadam fusese internat, starea sa de sănătate deteriorându-se rapid, spre îngrijorarea celor apropiați. Tragedia a luat pe nepregătite nu doar familia sa, ci întreaga comunitate a fotbalului din România, o comunitate care acum își aduce omagiile.

Familia îndurerată a anunțat că trupul neînsuflețit al lui Duckadam va fi depus la Arena Națională. Începând cu ziua de marți, de la ora 14:00, în sectorul VIP, toți cei care doresc să își ia un ultim „adio” de la fostul portar vor avea ocazia să o facă, într-un cadru care se dorește a fi cât mai respectuos și solemn.

A dorit să fie incinerat

În cadrul unei declarații emise în timpul emisiunii Fotbal Club, moderată de Radu Naum, s-a aflat că Helmut Duckadam și-a exprimat în testament dorința de a fi incinerat. Respectându-i voința, familia a confirmat că va proceda conform acestei ultime dorințe, solicitând în același timp respectul tuturor față de această decizie intimă și profund personală.

Helmut Duckadam nu a fost o figură emblematică doar în fotbalul românesc, ci și pe scena europeană, datorită momentelor sale de glorie. Nimeni nu poate uita de finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, când Duckadam a apărat nu mai puțin de patru lovituri de departajare, aducând victoria echipei Steaua București împotriva celor de la Barcelona. Această performanță istorică a fost eternizată nu doar în memoria suporterilor, ci și în cadrul sediului UEFA din Nyon, Elveția, unde singura fotografie legată de fotbalul românesc îl înfățișează pe „Eroul de la Sevilla” în timpul acelor momente tensionate.

Chipul lui Duckadam la UEFA

Citatul care însoțește poza lui Duckadam la UEFA este elocvent pentru caracterul și dedicația sportivului: „Am avut noroc că am putut juca în finală. Simțisem dinainte un disconfort la nivelul brațului drept. Analizele făcute apoi au arătat că era vorba de un cheag de sânge și, din acel moment, cariera mea a fost ca și terminată.” Aceste cuvinte subliniază nu doar talentul și forța lui Duckadam, dar și fragilitatea inerentă a destinului uman, chiar și în cazul unor eroi sportivi.

Reflectând asupra vieții și carierei lui Helmut Duckadam, este clar că a lăsat o amprentă durabilă. În ciuda unei cariere sportive brusc întrerupte, el a rămas în inimile multora nu doar ca un portar de excepție, dar și ca un om de o integritate remarcabilă. Impactul său transcende simpla performanță în teren, modelând un exemplu de curaj, perseverență și umilință.

Astfel, pe măsură ce comunitatea își ia rămas-bun de la acest gigant al sportului, rămânem cu lecțiile pe care ni le-a predat atât în teren, cât și în viața de zi cu zi. Moștenirea lui Helmut Duckadam va continua să inspire și să motiveze nu doar tinerii portari, ci oricine își dorește să înfrunte adversitățile cu demnitate și curaj. Într-adevăr, el nu a fost doar un erou al unui meci memorabil, ci un erou al vieții, al cărui spirit rămâne viu în inimile tuturor celor care l-au cunoscut și admirat.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: