Redactia.ro
Home » Homepage » Ultima oră! Ambasadoarea Austriei nu a venit la întâlnirea plănuită cu Klaus Iohannis

Ultima oră! Ambasadoarea Austriei nu a venit la întâlnirea plănuită cu Klaus Iohannis

Ce cadouri a primit Klaus Iohannis în 2022. Cel mai scump costă 5.565 lei FOTO

Situație fără precedent pentru Klaus Iohannis și România. Președintele României a fost lăsat să aștepte fără sens de către Ambasadoarea Austriei în România. Între cei doi ar fi trebuit să aibă o întrevedere la București, însă aceasta nu s-a prezentat și nici nu a anunțat că nu intenționează să participe la discuția cu Klaus Iohannis.

Ambasadoarea  Austriei nu s-a prezentat la întâlnirea cu Klaus Iohannis

Potrivit agendei președintelui Klaus Iohannis, șeful statului ar fi trebuit să se întâlnească marți, pe 13 decembrie, începând cu ora 11, la Athénée Palace Hilton, cu ambasadorii statelor membre UE.

Întâlnirea președintelui cu ambasadorii UE are loc în urma unui eșec privind aderarea României la Schengen, ca urmare a votului negativ pe care Austria l-a acordat țării noastre. Stuopare, însă! Ambasadoarea Austriei nu și-a făcut apariția.

Reacția lui Klaus Iohannis după ce România nu a fost primită în spațiul Schengen

Klaus Iohannis și-a exprimat dezamăgirea în ceea ce privește refuzul de care țara noastră s-a lovit. Liderul țării se arată dezamăgit de decizia Austriei și promite că va încerca să schimbe, pe cale diplomatică, hotărârea radicală a Austriei.

«Votul din Consiliul JAI este foarte problematic pentru noi toți în România și trebuie să spun că am fost dezamăgit și supărat după ce am primit rezultatul acestui vot. Această dezamăgire și supărare vine din faptul că noi de 11 ani ne străduim, negociem și sperăm să intrăm cu drepturi depline în spațiul Schengen – noi, românii, după ce în decursul acestui an care se apropie de final, am avut câteva reușite notabile», a fost o parte a mesajului lui Klaus Iohannis.

Cancelarul Austriei, mesaj sfidător la adresa României, după ce companiile austriece au început să fie boicotate

Cât despre boicotarea firmelor austriece prezente în România, cancelarul nu își face prea multe griji și nu consideră că acest gest va afecta în vreun fel Austria. „Un posibil boicot al companiilor austriece ar dăuna mai degrabă României, deoarece aduc bani la bugetul țării și oferă locuri de muncă”, a declarat Karl Nehammer, la o emisiune a postului public de televiziune ORF2.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini